En Sıcak Konular

Mezar için Sezer bile kandırılmış

0 0 0000 00:00 tsi
Mezar için Sezer bile kandırılmış Dedesinin Nusret mayın gemisi süvarisi olduğunu öne süren Nedim Karamürsel iki yıl önce Çankaya Köşkü'ne e-posta ile başvurup dedesi için anıtmezar istedi. Cumhurbaşkanlığı talebi Savunma Bakanlığı'na iletti. Bakanlık da Beyoğlu Belediyesi'ne yazı yazı

'Sahte anıtmezar' için talebin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiği, Savunma Bakanlığı'nın da onayladığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı bile kandırılmış. Çankaya, sahte şehit için yapılan başvuruyu ciddiye aldı. Mezarın yerinin de Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edildiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ın 21 bin YTL'ye sponsor olduğu "sahte şehit mezarı" ile ilgili haberin Sabah'ta yayınlanmasının ardından dün de mezarın yaptırılması ile ilgili isteğin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiği belgeleriyle ortaya çıktı.

Buna göre Kasımpaşa Zindanarkası Mezarlığı'nda mezarı bulunan dedesi İsmail Hakkı Bey'in Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında çok önemli rol oynayan Nusrat mayın gemisinin Süvarisi Yüzbaşı Tophaneli Hakkı Bey olduğunu iddia eden Nedim Karamürsel, dedesinin mezarının onarılması için Cumhurbaşkanlığı'na e-posta ile başvurdu. Karamürsel'in başvurusunu değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 8 Eylül 2005 tarihinde bu talebi Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) gönderdi.

Mezarı Kasımpaşa’da…

Yazıyı alan Bakanlık ilk olarak mezarın iddia edildiği gibi Nusrat mayın gemisinin süvarisine ait olup olmadığını araştırdı. Araştırmanın ardından 29 Eylül 2005 tarihinde İnşaat Emlak ve NATO Enformasyın Daire Başkanı Tuğgeneral Ferit Güler imzalı bir yazıyla gerekli onarımın yapılması için konuyu Beyoğlu Belediyesi'ne aktardı.

Üstelik Bakanlık yazısında "Yapılan inceleme sonucu anılan şehidin mezarının Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı'na tahsisli Kasımpaşa Zindanarkası Mezarlığı'nda bulunduğu" kaydedildi. Oysa, Nusrat'ın komutanının gerçek adı İsmail değil İbrahim Hakkı'ydı. 1915'te ölmüştü ve mezarı da kayıptı.

İyi niyeti suistimal…

Anıt mezar skandalının ortaya çıkmasının ardından dün İGDAŞ, bir açıklama yaparak Yüzbaşı Tophaneli Hakkı Bey'in mezar yeri ile ilgili araştırmacıların farklı görüşler sergilemesinin sebep olduğu karışıklıktan faydalanmak isteyen kişi ve kişilerce, İGDAŞ'ın ve diğer kamu kurumlarının iyi niyetinin suiistimal edildiğini söyledi. Açıklamada "İGDAŞ anıt mezarın açılışıyla ilgili düzenlenecek törenin sponsorluğunu üstlenmiş ve bu kapsamda afiş, davetiye ve broşür gibi tanıtım malzemelerinin bastırılmasına katkı sağlamıştır" denildi.
sabah



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,093 µs