En Sıcak Konular

CHP'de Gülen okulları ikilemi!

0 0 0000 00:00 tsi
CHP'de Gülen okulları ikilemi! CHP'de Gülen okulları ikilemi yaşanıyor. Bugün CHP'de hazırlanan bir rapor Gülen okullarının takibe alınması gerektiğini söylerken, okulları gezip gören CHP'li vekiller "Bu okullardan mutluluk duymamak mümkün değil" diyor. İşte o ikilem...

Türk işadamları tarafından yurtdışında açılan okullar TBMM'nin de gündeminde. Meclis Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde Sudan'da açtığı okul için "Tek başıma kefilim" derken, CHP'li bazı milletvekilleri okulların 'örtülü destekçileri' olduğu iddiasıyla Araştırma Önergesi verdi.

Ancak okulları gören CHP'liler, yabancı çocukların İstiklal Marşı okumaları karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını belirtiyor.

CHP'li Mesut Değer ve Mehmet Yıldırım, devletin de bu okullara destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl 100 ülkenin katılacağı Türkçe Olimpiyadı'nda Türkçelerini yarıştıracak olan binlerce yabancı öğrenci, Türk Okullarında çağdaş standartlarda eğitim görüyor. Her kesimden insanın maddi-manevi destek verdiği okullarla ilgili CHP, aksi iddialarda bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda TBMM'ye bir Araştırma Önergesi vererek okulların araştırılmasını isteyen CHP, aynı konuyu Parti Meclisi (PM) Raporu'nda da işledi. Raporda, okulların maliyetinin herhangi bir 'yurttaş grubunun sağlayamayacağı' ileri sürülüyor. Bu iddialara karşı okulları görme fırsatı bulan CHP milletvekilleri, okulların Türkiye'deki eğitim gönüllüsü hayırseverler tarafından finanse edildiğini ve bu kuruluşlarla gurur duyulması gerektiğini belirtiyor.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Mesut Değer, geçtiğimiz günlerde Sudan'da ziyaret ettiği Türk okuluyla ilgili olumlu izlenimler edindiğini söyledi. Bu okulların gelecekte o ülkelerde Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına çok önemli olduğunu belirten Değer, Türkiye'nin tanıtımı adına da bu kurumların büyük hizmetler verdiğini söyledi. Değer, "Okulların hem tanıtım, hem karşılıklı ilişki hem de Türk işadamlarının dışardaki yatırımlarıyla ilgili büyük katkıları var. Aynı zamanda okullardaki çocuklar Türkçe dersleri alıyor ve dilimizi öğreniyor. Bu okullara devletin de destek vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Gezdiği okullarda zenci çocuklarla beyazların birlikte eğitim gördüklerine şahit olduğunu anlatan Değer, Türkiye'deki 'laik eğitim sistemi'ne aykırı bir duruma da rastlamadığını söyledi. Değer, şöyle konuştu: "Ben okullarda iyi bir eğitim gördüm, başarılı insanlar yetiştiriyorlar. Sudan'daki okulu çok kaliteli buldum. Okullar, Türk işadamları tarafından yaptırılıyor ve öğrencilerin verdiği ücretlerle finanse ediliyor" diye konuştu.

'Okulları görünce mutlu olmamak mümkün değil'

CHP Kastamonu milletvekili Mehmet Yıldırım da Yemen'de, Hindistan'da ve Moğolistan'da Türk okullarını ziyaret ettiğini ve gururlandığını söyledi. Yabancı çocukların kendilerini İstiklal Marşı'yla karşılamasının duygu verici olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Gittiğim okullarda Atatürk'ün resmi asılıydı ve cumhuriyetimizin tem ilkeleri öğretiliyordu. Laik bir eğitim verildiğini gördüm. Çocuklar Türkçe öğreniyordu. Bu tablodan mutlu olmamak mümkün değil." dedi. Hindistan'daki okulda gözyaşlarını tutamadığını belirten Yıldırım, Türkiye'den binlerce kilometre ötede Türkçenin ve Türk kültürünün öğretildiğine dikkat çekti. Yıldırım, şöyle konuştu: "Yurt dışında bu okullar aracılığıyla çok yararlı hizmetler gördüm, çok etkilendim. Hindistan gibi bir yerde Atatürk'le Gandi'nin fotoğrafı yan yana. Moğolistan'a gittim; devletin yapamadığını bu okullar yapıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hizmet gönüllüleri, dünyada 100'den fazla ülkede bu hizmetleri yapıyor. Eğitime karşı durmak yanlıştır; Alkışlamak lazım."

CHP'li Mehmet Yıldırım, CHP'nin araştırma önergesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Önergenin kabul edilmesi ve bu konuda bir komisyon kurulmasını istiyorum. Çünkü bu okulların araştırılması ve yapılan güzel çalışmaların herkes tarafından bilinmesi gerekir" 
 
Zaman



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs