En Sıcak Konular

Bunlardan geriye kan ve gözyaşı kaldı!

0 0 0000 00:00 tsi
Bunlardan geriye kan ve gözyaşı kaldı! İşgalin dördüncü yılında Irak kan ağlıyor. Bugün saldırılar Kerkük'e de sıçradı. ABD, Irak'a komşu ülkelerle "çıkış stratejisi" ararken, Washington'u Irak'a saldırtan neocon ekip "toz oldu!" Kimi balık tutuyor, kimi kitap yazıyor. İşte isim isim o

Irak saldırısı dördüncü yılında. Ancak 11 Eylül saldırısından önce yazdıkları raporlarla Irak'a saldırılması gerektiğini Başkan Clinton'a belirten, Bush'un iktidara gelmesi ve 11 Eylül saldırıları ile bu fırsatı yakalayan neo-conlar (yeni muhafazakar) Irak kana bulanırken ortada yok. Şimdi hepsi başka bir meslekle uğraşıyor. Irak'ta ise saldırı ve kaos sürmeye devam ediyor.

Donald Rumsfeld
Savunma Bakanı Rumsfeld, Irak Savaşı’nın arkasındaki en önemli isimdi. “Bush ayrılana kadar onunlayım” dedi ama Irak’taki hatalar, generallerin ayaklanması ve yaşanan kâbus nedeniyle koltuğunu devretmek zorunda kaldı. Şimdi Maryland’de göl kenarındaki bir çiftlikte emekliliğin tadını çıkarıyor.

Colin Powell
Eski Dışişleri Bakanı’nın Irak Savaşı’na karşı olduğu biliniyordu ancak BM’de savaşı meşru gösteren konuşması onu bitirdi. Powel, Irak'ta kitle imha silahlarının olduğunu anlattığı BM'deki oturum için "hayatımın en utanç verici anı" demişti. Koltuğunu Rice’a devretti. Şimdi Amerikan internet devi AOL’de yönetim kurulu üyesi.

Paul Wolfowitz
Kabinenin en şahin ve Türkiye’ye karşı en sert ifadeleri kullanan Savunma Bakan yardımcısıydı. Akademisyendi. Şimdi Dünya Bankası başkanı olarak yardım faaliyetlerini koordine ediyor.

Richard Perle
Namı diğer Karanlıklar Prensi... George Bush ve yardımcısı Dick Cheney’in sağ koluydu. Ancak başarısızlıklardan sonra Beyas Saray ekibinden uzaklaştırıldı. Neoconların düşünce kuruluşu American Enterprise Institute’te görev yapıyor. Cüneyt Zapsu'nun bir toplantıda Başbakan Erdoğan için "o adamı süpürmeyin" diye talepte bulunduğu dinleyiciler arasındaydı.

George W. Bush
Aslında Bush neo-con ekibin bir üyesi değil. Ancak o ekip ile sıkı bir ilişki içindeydi. Ta ki Irak'taki felaket gelene kadar. Bush felaket sonrası ekiple yollarını ayırdı. Ancak Bush'un da en az o ekip kadar sorumlu olduğu bir gerçek. Bush'un ne zaman görevinden ayrılacağına gelince. 2008'in Bush için bir son olduğu belirtiliyor.

iyibilgi.com



Bu haber 285 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,850 µs