En Sıcak Konular

Avrupa'yı şok eden o anket!

0 0 0000 00:00 tsi
Avrupa'yı şok eden o anket! Financial Times Gazetesi'nin AB'nin kuruluşunun 50'nci yıldönümü nedeniyle yaptığı anket, AB'nin zayıfladığını gözler önüne serdi. İşte o anketin çarpıcı sonuçları...

Financial Times gazetesi ile Haris şirketi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasında, 50'nci yaş gününü kutlamaya hazırlanan Avrupa Birliği'nde vatandaşların yüzde 44'ünün Birlik üyesi olmaktan mutsuz olduğu sonucu çıktı.
Financial Times'ın haberine göre, 50'nci yaş kutlamalarına hazırlanan Avrupa Birliği vatandaşlarının yüzde 44'ü, ülkeleri AB'ye girdikten sonra işlerin daha da kötüye gittiğini düşünüyor. Ankete göre AB üyesi olduktan sonra ülkelerinin geliştiğine inananların oranı ise yüzde 25'te kaldı. Avrupalılar'ın yüzde 44'ü, ülkeleri AB'ye katıldıktan sonra hayatlarının olumsuz yönden etkilendiğini düşünüyor. İngilizler'in yüzde 52'si "Hayatımız kötüleşti" diyor. Avrupalılar'ın yüzde 39'u AB ordusu planlarına karşı çıkıyor. İngiliz, Fransız. Alman ve İspanyollar'ın çoğunluğu "AB'ye girdikten sonra işlerimiz ve ekonomik durumumuz kötüleşti" diyor.

Ankete katılanlar AB hakkında pek çok şikayette bulunurken, bunların başında Birliğin çok bürokratik olması geldi.

28 Şubat-12 Mart tarihleri arasında İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'da yapılan kamuoyu yoklamasında bütün bu şikayetlere rağmen AB vatandaşlarının Birlik'ten çıkmanın doğru olmadığı görüşünde olduğu da vurgulandı. Buna göre ankete katılanların yüzde 22'si AB'den çıkmanın iyi olacağını söylerken yüzde 40'ı bu durumda işlerin daha da kötü olacağı görüşünü savunuyor.

Anayasa konusunda görüşler farklı
Araştırma sonucunda, AB anayasası konusunda da Birlik içinde farklı görüşler olduğu dikkat çekiyor. Ankete katılanların yüzde 35'i AB anayasasının ülkeleri için olumlu etkileri olacağını, yüzde 27'si ise olumsuz etkileneceklerini düşünüyor.

AB anayasasına en karşı çıkan toplumun İngilizler olduğu belirtilirken, araştırmaya katılan İngilizlerin yüzde 48'inin AB anayasasına şüpheyle yaklaştığı ifade edildi.

Vatan



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs