En Sıcak Konular

Afrika’dan Türkiye’ye 15 ton Altın?

0 0 0000 00:00 tsi
Afrika’dan Türkiye’ye 15 ton Altın? Türkiye’de bir kurum uluslararası güvenirliği onaylanarak dünya çapında etkin konuma geldi.. Güzel ve ilgniç olan bu Rafineri’nin Orta Afrika’dan altın çıkaracak olması! Buradan çıkarılan tonlarca altın hammaddesi Türkiye’ye getiri

İstanbul Altın Rafinerisi, uluslararası güvenirliği olan 22 rafineri arasına girerek, Orta Afrika’da altın çıkaracak. Buradan Türkiye’ye altın getirilmesi amaçlanıyor. Proje gerçekleştiğinde inanılmaz miktarda Altın Türkiye’ye giriş yapacak.

A.Ş. (İAR) Orta Afrika'da yatırım atağına geçti. İlk adımı Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bir şirket kurarak attıklarını belirten İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç, bölgede altın alım-satımı, ithalatı ve ihracatı yapacaklarını açıkladı.

Halaç, "Yerli bir yatırımcı ile kurduğumuz şirkette devletin de yüzde 10 oranında hissesi var. Bu şirket, Orta Afrika'da her türlü altın ticaretinin yanı sıra, ithalat ve ihracatını yapacak. Amacımız, her yıl çıkarılan 14-15 ton civarındaki altını, Türkiye'ye getirerek burada işlenmesini sağlamak. Böylece Türk altın sektörüne de önemli miktarda hammadde sağlamış olacağız" dedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde altın madeni işletme konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Halaç, ülkede 3 bin kilometrekarelik alanda maden arama, çıkarma ve işleme lisansı aldıklarını kaydetti. Orta Afrika Cumhuriyeti'nin bakir bir ülke olduğunu vurgulayan Halaç, maden araması yapacakları bölgede fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyledi.
 
İAR uluslararası statü kazandı

Bu arada, İAR, dünyanın en önemli borsalarından biri olan Dubai Emtia Borsası(DMCC) tarafından akredite edildi. Dubai Borsası, ayar ve kalite standartlarındaki başarısı nedeniyle İAR'ı, geçen günlerde, "güvenilir" kurum olarak akredite etti. Böylece İAR, uluslararası güvenilirliği olan dünyadaki 22 rafineriden biri oldu. Dubai Borsası, artık İAR damgalı külçe ve gram altınları, ayar kontrolü yapmadan alım satımını yapacak. Uygulama, Dubai Borsası'nın etkin olduğu Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de geçerli olacak.
 
İAR'ın bugüne kadar ulusal nitelikte çalıştığını belirten Halaç, "Yetkili uzmanlar tarafından uzun süre incelemeye tabi tutulduk. Bu inceleme sonunda mali ve teknik yeterliliğimiz uygun görüldü. Artık Türkiye'nin uluslararası statüsü olan bir rafinerisi var. Bu tüm ihracatçılarımız için de olumlu bir gelişmedir" dedi.

İşlem gören altın miktarı açısından, Dubai Borsası, dünyanın en önemli borsalarından biri olarak kabul ediliyor. Üstün teknoloji kullandığı için, dünyanın her yerinden 24 saat erişim sağlanabiliyor. Bu özelliğinden dolayı, dünya çapındaki etkinliği de her geçen gün artıyor.
referans



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs