En Sıcak Konular

Aloo... Kızım kocanı öldürdük!

0 0 0000 00:00 tsi
Nazan Dinar, babasının istediği kişiyle değil sevdiği ile evlendi. 10 bin YTL başlık parası isteyen baba ise kızının eşini kaçırdı. Baba, eşini telefonla soran kızına bile acımadı...

Rüstem Gidici ile Nazan Dinar birbirlerini sevdi ama kızın babası buna karşı çıktı. Kızını kardeşinin oğluyla imam nikahıyla evlendirdi. Nazan, sevdiği adama kaçtı... Baba Dinar, bu kez Atilla’dan 10 bin YTL başlık parası istedi. Genç adam parayı denkleştiremedi... Birbirlerini ölesiye seven çiftten geriye, sadece askeri cezaevinde nikah kıyılırken çektirdikleri hatıra fotoğrafı kaldı.

Diyarbakır’da kaçırıldıktan sonra, kente 20 kilometre uzaklıktaki Çakırbağ mezrasında kayınpederi ve eşinin eski kocası tarafından başına 4 kurşun sıkılarak öldürüldüğü iddia edilen Rüstem Gidici cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, 4 yıl önce 19 yaşındaki Nazan Dinar ile Rüstem Gidici birbirlerine aşık olup evlenmek istedi. Gidici ile sözlenen Nazan Dinar’ın ailesi bu evliliğe karşı çıktı ve baba Vezir Dinar kızını, kardeşi İrfan Dinar’ın oğlu Atilla Dinar ile zorla dini nikahla evlendirip Bismil İlçesi’ne gönderdi. Atilla Dinar ile 8 ay nikahsız evli kalan Nazar Dinar, sık sık eşi Atilla ve aynı zamanda amcası olan kayınpederi İrfan Dinar’ın fiziksel şiddetine maruz kaldı. Şiddete dayanamayan Nazar, bir yolunu bulup evden kaçarak Diyarbakır’daki babasının evine geri döndü.

ASKERİ CEZAEVİNDE NİKAH

Nazan Dinar, bir süre sonra sevdiği Rüstem Gidici ile imam nikahı kıyarak babasından ayrı bir evde yaşamaya başladı. Rüstem Gidici, bir süre sonra vatani görevini yapmak üzere İzmir’e gitti. Ancak eşinin tekrar ailesi tarafından eski kocasına verileceğini öğrenince birliğinden firar ederek Diyarbakır’a geldi. Ancak Gidici, Diyarbakır’da yakalanarak İzmir’deki birliğine teslim edildi ve firar ettiği için askeri cezaevine konuldu. Eski eşine hiçbir koşul altında dönmek istemeyen Nazan Dinar, ailesinden habersiz İzmir’e giderek dini nikahlı eşi Rüstem ile cezaevinde resmi nikah kıydırdı. Genç çift, Rüstem Gidici'nin terhis olmasıyla Diyarbakır'da yaşamaya başladı.

Olayı öğrenen Nazan’ın babası eski köy korucusu Vezir Dinar bu evliliğe karşı çıkarak, kızına karşılık Rüstem Gidici’den 10 bin YTL başlık parası istedi. Vezir Dinar, “Parayı verin, Diyarbakır’dan gidin. Çünkü kardeşim İrfan ile yeğenim olan damadım Atilla ikinizi de yaşatmaz'' dedi. Rüstem Gidici bu kadar parası olmadığını söyleyince, baba Dinar bu kez kızına, “Öyleyse Rüstem gitsin, sen kal. Parayı getirdiği zaman gidersin'' diye konuştu.

10 BİN YTL VERMEYİNCE ÖLDÜRÜLDÜ

Nazan Gidici ise babasını dinlemeyip yine eşiniyle birlikte yaşamaya devam etti. Parayı alamayan baba Vezir Dinar damadı Rüstem Gidici’yi, kızının eski kocası Atilla Dinar, eski kayınbiraderi olan kardeşi İrfan Dinar ve eski kayınbiraderi Mehmet Dinar ile birlikte Diyarbakır’dan kaçırıp Çakırbağ Beldesi’ne götürdü.

Rüstem Gidici eşi Nazan Gidici'ye cep telefonundan gönderdiği mesajda, “Canım beni aramışsın duymadım. Babanla birlikteyiz konuşuyoruz'' dedi. Genç kadının bu mesaj üzerine babasını telefonla arayıp eşini merak ettiğini söylemesi üzerine babasından, “Onu öldürdüm'' yanıtını aldı.
Nazan Gidici'nin “Şaka mı yapıyorsun'' demesi üzerine de, “Yok şaka yapmıyorum. Belki şu an öldü, belki öldürüyorlar'' cevabını verdi. Rüstem Gidici’nin aynı gün başına 4 kurşun sıkılmış haldeki cesedi, Gömmetaş Köyü yakınlarında çobanlar tarafından bulundu.

NAZAN DEVLET KORUMASINDA

Jandarma’nın olay yerinde yaptığı incelemede, sol eli yumruk şeklinde kapalı olan Rüstem Gidici’nin güçlükle açılan elinden ‘Nazan-Rüstem’ yazılı evlilik yüzüğü çıktı. Nazan Gidici ise, babası, eski eşi, eski kayınpederi ve eski kayınbiraderi aleyhine ifade vermesi nedeniyle töre cinayetine kurban gidebileceği endişesiyle yetkililer tarafından koruma altına alındı. Cinayetin ardından Vezir Dinar, Mardin’e giderek daha önce kendisiyle birlikte Kulp’ta görev yapan Oğuz Jandarma Karakol Komutanlığı’ndaki Kamil Gündüz adlı astsubay arkadaşına “Diyarbakır’da birini temizledim'' diyerek teslim oldu.

Haklarında ‘Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açılan sanıklarla ilgili yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.


haber7

 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs