iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Sürpriz üçüncü parti: İşte seçim sonuçları!

0 0 0000 00:00 tsi
Sürpriz üçüncü parti: İşte seçim sonuçları! Seçim sonucunda Meclise kaç parti girecek? Yapılan araştırmalar ne kadar gerçekçi? iyibilgi önemli bir araştırmanın sonuçlarını açıklıyor. iyibilgi özel

Gündem önemli bir ikilemle karşı karşıya… Çankaya seçimleri sürecinin başlamasına bir ay kaldı, sürecin tamamlanmasına ise yaklaşık bir buçuk ay… Diğer yandan Çankaya seçimleri ertesinde Türkiye genel seçimlere gidecek. Her ne kadar tarih 4 Kasım olarak açıklansa da yetkin isimler bu tarihten önce seçimin gerçekleşeceğine inanıyor. Üstelik en geç Eylül ayında. Tüm bunlara rağmen Türkiye garip bir sessizliğin içinde. Kimileri için bu pek hayra yorulmuyor ancak Türkiye’nin Çankaya’ya kilitlenmesine en çok on beş gün kaldı. Yani Türkiye Çankaya yağmurundan kurtulduğu anda genel seçim dolusuna tutulacak. Ancak iktidar partisi dışındakiler henüz buna hazır değilmiş gibi görünüyor.

Bu elbette seçimde ne gibi bir sonuç çıkacağının araştırılmadığı anlamına gelmiyor. Son aylarda sıklaşan kamuoyu yoklamaları bunun bir sonucu. En son yapılan kamuoyu yoklaması SONAR’a ait. Ankete göre AKP, CHP ve DYP meclise giriyor. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e göre ise bu AKP-DYP koalisyonu demek.

Peki, bu ihtimal ne kadar gerçekçi? iyibilgi tecrübeli bir kurumun yaptığı araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşıyor. Henüz kurumun ismini açıklayamıyoruz çünkü talep bu yönde. Ancak bu ciddi kurumun çıktıları bir hayli ilginç ve iddialı.

Kurumun yaptığı araştırmanın ilk sonucu AKP’nin oy kaybetmediği şeklinde. Ulusal çapta yapılan araştırma AKP’nin bilakis oy kazandığını, gelecek beş yılda Türkiye’yi tekrar tek başına yöneteceğini gösteriyor. Araştırma sonucuna göre AKP seçimlerde oy oranını %34’ten %38-40’a çıkarabilir.

CHP’ye gelince… Araştırma sonuçlarında önemli bir sürpriz de CHP'den geliyor. İddia edilenin aksine CHP şu andaki yerini koruyor. Kurum yöneticilerinin iyibilgi’ye verdiği bilgilere göre, CHP bir ya da iki puan yukarı çıkacak.

Meclis’e girecek üçüncü partinin kim olduğu sorusu ise adeta dananın kuyruğunun koptuğu yer. Araştırmalarda Mehmet Ağar ile yeni bir soluk kazanan DYP’nin Meclise gireceği ileri sürülüyordu ancak bu köklü kurumun yaptığı araştırma sonucu tam tersini gösteriyor. Son yapılan anketlerde DYP’nin oy oranının yüksek çıktığı bir gerçek ancak tahmin edildiği gibi değil. iyibilgi’nin edindiği bilgilere göre, yapılan araştırmada Meclis’e giren üçüncü parti DYP değil, MHP. Üstelik meclis çatısı altına dördüncü bir parti girmiyor.

Peki, bu sonuçlar neyi gösteriyor? Türkiye’de bir AKP-DYP koalisyonu özleyenler olduğu muhakkak. Hatta bu koalisyonun Türkiye’yi rahatlatacağı ve Türkiye’nin önünü açacağı kesin. Ancak çıkan sonuçlara göre DYP meclise giremiyor. Önümüzdeki dönemde AKP hükümetini ciddi bir muhalefetin beklediği kesin. Herkesin hesabını bu sonuçlara göre yapmasında yarar var.

www.iyibilgi.com 



Bu haber 1,250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs