En Sıcak Konular

Hz. Muhammed karikatürcüsünü MOSSAD mı koruyor?

0 0 0000 00:00 tsi
Hz. Muhammed karikatürcüsünü MOSSAD mı koruyor? 2005’te yayınlandığında hem İslam dünyasını hem de Avrupa’yı ayağa kaldıran Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan Rose Flemming kayıp. Medeniyetler Çatışması’nın kılıçlarını bileyen bu olay ve adamın şifresi ise bir türlü çözüleme

Karikatürleri ısmarmayan, seçen ve yayınlayan “Jyllands-Posten”in kültür sayfası editörü Flemmin Rose, bu olaydan sonra kayıplara karıştı. Kimliği ve gerçek geçmişi hakkında gerçekten pek az şey yayınlandı. Nerede ve kimlerin yanında olduğu ise artık araştırılmadı.

Flemming Rose Danimarka’da yaşamış olsa da aslında bir Ukraynalı. Daha doğrusu Ukraynalı bir Yahudi. Bu az da olsa bilinen bir not. Tıpkı Arap düşmanı ve Siyonizm ideoloğu Daniel Pipes’le yaptığı ve pek ses getiren 2004 tarihli röportajı gibi.

Bağ…

Flemming 1990 yılından 1995’e kadar Moskova Muhabiri olarak çalıştı. Ülkedi Rus Yahudileri ile sıcak ilişkiler kurdu ve bir çoğu “çifte vatandaş” olan bu hemşehrilerinin büyük miktardaki paralarını aklayan Rus oligarkları ile de bağ kurdu. İddilara göre bu bağın doğal bir sonucu olarak Boris Yeltsin’in otobiyografisini Danca’ya çevirdi.

Bu tarihten sonra ABD’ye, Washington’a yerleşti ve hükümet yöneticileri ile yurt ışı seyahatlere başladı. Örneğin Clintonlarla birlikte Çin’e gitti. Ardından da 1999 yılında yeniden Moskova’ya döndü. 2004’e kadar da yine burada kaldı.

Atama…

2005 yılında basın organlarında pek görülmeyen bir usülle, üstelik konu üzerinde kendisinden daha bilgili ve kıdemli gazetecileri eleyerek Jyllands-Post’un Kültür Haberleri Editörü oldu. 2004 yılında gerçekleştirdiği Pipes söyleşisinin bunda etkisi olduğu sonradan çok dillendirildi.

Nihayet Eylül 2005’te meşhum karikatürleri yayınladı. Ancak hiçbir şey olmadı! Bu sessiz süreç Aralık ayına, “İnternational Herald Journal” karikatürleri haber yapana kadar sürdü. Bu sefer daha çok duyuldu ama etkisi yine de sınırlı kaldı.

İşte bundan sonra ne olduysa, 1 ve 2 Şubat 2006 tarihinde bu karakatürler inanılmaz biçimde çoğaltılmaya başlandı. İddialardan biri Katsasların (MOSSAD’ın dava görevlilerine verdiği İbranice isim.) bu karikatürlerin dağıtımına girişmesiydi.

Kıyamet…

Bundan sonra da kıyamet koptu.. Müslüman ülkelerin tamamı bu resimleri tepki gösterdiler ve kamusal ollaylar meydana geldi. Danimarka’dan resmi özür istendi, çıkan olaylarda bir çok kişi öldü.

Sert reaksiyon üzerine Flemming foyası sonradan ortaya çıkacak “demokratik” bir teklifte bulundu. Buna göre Flemming, “Yahudi soykırımı ile alay eden her türlü İran karikatürünü yayınlayacaktı.”

Ancak gazete yönetimi amaçlanan oyunu fark etti ve Flemming’in işten ayrılmasını istedi. Eğer bu karikatürler yayınlansaydı, iki medeniyet arasında gerçekten de onarılmayacak bir yara bu basit provakasyon sayesinde açılacaktı.

Flemming nereye gidebilirdi?

Peki Rose Flemming bu kadar tehdit altında nerede rahat yaşayabilirdi. Tel Aviv, hakkındaki iddia ve suçlamaları doğrulamak gibi olacağından “Miami”yi tercih etti. O andan sonra da izine pek rastlanmadığı gibi bir süre boyunca nerede bulunduğu da öğrenilemedi.

ABD, Yahudi nüfusunun ve etkinliğinin güçlü olduğu bir ülke ama Miami bu sınıfın en güçlü olduğu bölgelerden biri. Amerikan Yahudi nüfusunun en kalbur üstü kesimi burada yaşıyor.

Son bilgiler ise Flemming’in burada “Sayanim” adlı örgütün korumasında yaşadığını söylüyor. Sayanim’in ne olduğuna gelince. Bu operatif bir grup. Tehdit edilen Yahudilerin savunulması amacıyla eğitilmiş bir örgüt. Zaten İbranice kelime anlamı da “yardım etmek”!

Sayanim nedir sorusunun yanıtı ise şu; stratejik ve güçlü pozisyonlarda bulunan-örneğin; kitle iletişim araçları, finans, politika, emlak, araba ticareti vb-ve bulundukları ülkelerdeki MOSSAD eylemlerine yardım etmeyi kabul etmiş Yahudilerin kurduğu bir örgüt.
www.iyibilgi.com



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,977 µs