En Sıcak Konular

Alevi dedesinden ilginç açıklama

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde Alevilerin oylarının yüzde 50'sini alabileceğini söyleyen Alevi Dedesi Hıdır Bulut, “AK Parti döneminde ayrımcılık olmadı; Başbakan Erdoğan gönlümüze taht kurdu” dedi. 

Yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin gözlerini Alevi oylarına diktiğini belirten Türkiye'nin önde gelen Alevi dedelerinden Hıdır Bulut, daha önce pek çok partiyi deneyen Alevi cemaatinin artık bu partilere güvenmediğini söyledi.

Bulut, Alevi toplumunun geçtiğimiz seçimlerde Pir Sultan Abdal'ın 'Gelin bir olalım, diri olalım, iri olalım' sözünü kendine slogan yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti'ye büyük güven duyduğunu belirtti.

Hıdır Bulut, “Bir Alevi Dedesi olarak gezdiğim her yerde edindiğim izlenim, önümüzdeki seçimlerde AK Parti'nin tek başına Alevi oylarının yüzde 50'ni alacağı yönünde” diye konuştu. Bulut, geçmiş hükümetler döneminde devlet kadrolarında görev yapan memurların büyük baskı altında olduklarını ve inançlarından dolayı horlandıklarını dile getirdi.

GÖNLÜMÜZE TAHT KURDU

AK Parti'nin kendilerini kucaklayan tavrının, Alevileri AK Parti'ye bir adım daha yaklaştırdığına işaret eden Bulut, şunları ifade etti: “Türkiye'yi dolaşarak, Alevi vatandaşların nabzını tutuyorum. Ama son yıllarda tek bir Alevi vatandaşından bile, Alevi memurunun dışlandığına dair şikayet duymadım. Görüştüğüm kişiler, AK Parti döneminde daha önceki baskıcı tutumun sona erdiğini iletiyorlar. Bugüne kadar müdürlerinin yanına gitmeye çekinen Alevi kökenli memurların sorunları anında çözülüyor. 2 kez Tunceli'yi ziyaret ederek Alevi vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Başbakan Erdoğan, Alevilerin gönlünde taht kurdu. Diğer kesimler gibi Alevilerin de tek isteği Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olmayıp, bir dönemde daha hükümetin başında kalması.”

YENİ ŞAFAK



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs