En Sıcak Konular

Biz ‘laylon’ sevmeyiz Bay Gore!

0 0 0000 00:00 tsi
Biz ‘laylon’ sevmeyiz Bay Gore! Bunun 'Başkan'ı da böyleydi. Demokratların son nesil liderleri hep öyle. Gergin ve genç dururlar. Çünkü plastikten yapılıyorlar! Türkçesiyle 'laylon'dan! Geri dönüşüm için uygun değiller. Uygunsuzlar. Gerçek bu. Al Gore’un 'uygunsuz gerçeği' b

Esasen adı da öyledir. Kısa ve öz. Akılda kalır. Ama aslı değil. O uzundur. Albert Arnold Gore Jr.. Yani Junior. “Küçüğü” oluyor. Demek bundan bir de-aynı isimli-babası/dedesi var!

Veya Albert A. Gore Jr… Jeyar’dır.. Sevmeyiz. Texas-Dallas’tan kötü anılarımız var. 31 Mart 1948.. 60’a merdiven ama sağlıklı beslenme yüzünden, yüz nar gibi. Sağlık fışkırıyor.

Bayanlar-baylar… Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı.. Eski. Tam 8 yıl. Ve dahi Demokratik Parti’den ABD başkan adayı.. Bush’un adamlarının hilesi kaybettiğie sons seçimlerden anımsayınız. Kıl payı denilen budur.

Başkan seçilse imzalamayacağı Kyoto’yu başımıza kakan adam öyküsü başarısızlığa dayanıyor yani. Sülaleden siyasetçi. Babası uzun süre ABD Senatosu'nda Tennessee eyaletini temsil etmiştir. Senatör!

Gore 1976 yılında Temsilciler Meclisi'ne seçiliyor. 1984 yılına kadar görev yaptıktan sonra senatör oluyor. İki mecliste de hatırlı. 1988 yılında Demokratik Parti 'nin başkan adayı olmak isteyir olmuyor. Rakip güçlü. Daha plastik. Clinton. Ama insani yanları Gore göre daha çokmuş. İnsandır! Sonradan öğreniyoruz. Zaaf işleri.

Dönelim… 1992 yılında başkanlık seçimlerine Bill Clinton'un başkan yardımcısı adayı olarak katılıyor, kazanıyor, başkan yardımcısıdır.

2000’de Demokrat Parti tarafından başkan adayı olarak gösteriliyor, seçimlerde George W. Bush'tan daha fazla sayıda oy alıyor, Amerikan seçim katakullisidir, kaybediyor, çevrecidir, yeşildir, küreseldir.. Hepimize sıcaktan yanacağımızı söylüyor. İspat için kutup ayılarını gösteriyor. Hep aynı görüntüdür. Kutup ayısı!

Ayıdır, kutupta yanmıyor. Soğuktur.

Çevreye ilgisi yeni değil. Kitabı var. Kitaplıdır. 1983. Eskidir. Önemlidir. Çok çok çok önemlidir.

Al Gore ve uygunsuz gerçek ve küresel çevre duyarlılığının temelidir! İsmi “Ekoloji ve İnsan Ruhu” Başlığı Bilmiyordunuz değil mi? Bakın ne diyor; “Kişinin gökyüzüyle ilişkisini yeniden tanımlaması ne demektir? Eğer çocuklarımıza yukarıya bakmayı korkmayı öğretmezsek, bu, onların hayatlarına bakışlarına nasıl etki edecektir?”

Garip!.. Yukarıda neye bakıyoruz. Ozon deliğine mi? Yoksa Mısırlıların baktığı noktaya mı? Garip!

Kitabı öven bu satırlar kimin? “Küresel bir çevre bunalımı çocuklarımızın kuşağını tehdit etmekte. Bu bunalımı atlatmak için; dünya çapında bir bakış açısı edinmek, uzun vadeli düşünmek, politik cesaret ve bilgi, etkileyici konuşma gücü ve liderlik gerekiyor. Bunların tümü Al Gore’un bu önemli kitabında bulunuyor.” Etkileyici! İmza: Carl Sagan!

Bu daha etkileyici… Hayatını yabancı yaşam formlarını merak ederek, araştırarak ve bu konu üzerinde onlarca kitap yazan, filmleri de çevrilmiş-unutulmaz “Contact”ı acilen hatırlayın-Carl Sagan!..

Şimdi o fenomeni de anımsatmak farzdır. ABD’de “abduction” yani uzaylılar tarafından kaçırılan ve sonradan deneyimlerini bilimsel gözetimler altında anlatanların olaylarının temel öykülerinden biri şudur.. Uzaylılar dünyanın  ve dünyalıların işlerine karışmazlar.

Ancak bir konuda çok endişelidirler. Dünyayı kötü kullanmamız yüzünden, yerkürenin kısa sürede yaşanmaz hale geleceğinden. Bunun için sürekli ikazda bulunurlar ve kötülüklerin düzeltilmesi için “beyaz müdehalelerde” bulunurlar.
Bu iyi niyetli beyaz müdehalelerin en bilineni de, insan formundaki uzaylıların kritik görevler üstlenmesidir. İleri teknoloji ve bilgileriyle bu “insansı”ları önemli görevlere, sözlerinin dinleneceği pozisyonlara taşırlar.

Tek istekleri dünyanın duyarlı insanlarla yaşanacak bir yer haline getirilmesidir. Bu yüzden fikirlerinin “yayılması” için tüm olanaklarını kullanırlar. Tüm yeryüzünde, dünyada, yerkürede… Küresel iyilik için küresel ısınmayı ve küresel sorunları, küresel PR çalışmalarıyla duyururlar.

Tanınmış simalar, kitaplar, konferanslar, uluslar arası toplantılar, bilim adamları, raporlar,  filmler vs. vs. vs. İnsanların gökyüzüne bakmasına çalışırlar.. Tıpkı Contact filmindeki küçük kız gibi.. Bir teleskop verirler dünyalılara!
İşte bunun için.. Uzaylılar hiç yaşlanmaz!
www.iyibilgi.com



Bu haber 4,855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,727 µs