En Sıcak Konular

On binler USA'ndık diyecek

0 0 0000 00:00 tsi
On binler USA'ndık diyecek ABD yönetimi Irak batağından daha fazla asker göndererek çıkmaya çalı-şadursun, ülke içinde sabrı tükenen savaş karşıtları, dev bir gösteri hazırlığı yapıyor.

Amerikalılar, yarın Irak işgalini protesto etmek üzere federal başkentte bir araya gelecek. Gösteri yürüyüşüne öncülük eden 'Answer' adlı savaş karşıtı hareketin sözcüsü, ülkenin dört bir yanından on binlerce kişinin Washington'a geleceğini açıkladı. Answer sözcüsü, "Ülkenin 150 kentinden on binleri bekliyoruz. Bu sadece Irak'ın işgal edildiği 20 Mart 2003'ün dördüncü yıldönümü değil, aynı zamanda ABD'nin Vietnam'dan sonra en uzun süren ikinci savaşı..." diye konuştu. Başkente gelmeye başlayan göstericiler, önceki gece Kongre binasının önündeki alanda çadır kurmaya başladı.

Gönüllüler de 'Pentagon Yürüyüşünde' dağıtılacak bildirileri hazırlıyor. Bildirilerde 'Savaşı durdurun', 'İnsanların ihtiyaçlarını karşılayın, savaş makinalarınınkini değil' gibi sloganlar yazılıyor. Sözcü Hackwell, "Halkın düşüncesi değişiyor. Bugün çok daha fazla sayıda insan savaşa karşı sesini yükseltiyor, bu gidişatı nasıl değiştirebileceğini düşünüyor..." dedi. Sözcü, Amerikan halkındaki bu değişimin, Irak'ı iç savaşa sürükleyen işgalin başarısızlığından ileri geldiğini söyledi. "Ayrıca sağlık, eğitim ve istihdam gibi toplumsal hizmetlere ayrılan bütçelerde ciddi kesintiler yapılırken, yılda 650 milyar dolar savaşa gidiyor" diyen sözcü, "Nasıl oluyor da dünyanın en zengin ülkesinde 15 milyon insan sağlık hizmetinden mahrum kalabiliyor?" diye sordu. 'Pentagon Yürüyüşü', yarın yerel saatle 12.30'da (TSİ 18.30) başlayacak. Irak işgaline sert dille karşı çıkan demokrat milletvekilleri, gösteriye katılıp katılmayacaklarını henüz ilan etmedi.

Birgün



Bu haber 231 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs