En Sıcak Konular

İyibilgi iddia ediyor: Ermeni tasarısı bitti!

0 0 0000 00:00 tsi
İyibilgi iddia ediyor: Ermeni tasarısı bitti! Ermeni tasarısı Amerikan Kongresi’nden geçmeyecek! İsrail-Yahudi lobisi Türkiye’ye kıyak çekiyor anlamını çıkarmayın ama.. Tasarının önündeki en büyük engel onlar. Lobinin tasarıyı engellemesinin ardında ise ‘çok özel bir patent’ b

Amerikan Kongresi’nde iki ülkenini resmi makamları tarafından korku dolu gözlerle bekleyen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının durdurulması üzerinde hararetli çalışmalar yapılıyor. Bu doğru.

Öyle ki sadece Ankara’daki Amerikan Elçiliği mensupları, bu yasanın geçmesi halinde yaşanaçak gerilimi ağızlarına bile almak istemediklerini açıkça söylüyorlar. ‘Geceleri Amerika ile konuşmaktan başımız dönüyor’ diyen Amerikalıların korkusu şu; “ya geçerse”.

Keyfinize bakın!..

Oysa iyibilgi’nin Amerika’daki kaynakları meselenin uzun sayılabilecek bir süre önce halledildiğini söylüyor.. “Hep birlikte baskıyı devam ettireceğin son ana kadar. Ancak şu anki hava bu işin yavaş yavaş soğuduğu şeklinde. Komisyondan geçebilir, hatta pek sanmıyoruz ama eşbaşkanlara bile gelebilir. Çok zor bile olsa oylanabilir. Ama geçmez! Bunun için rahatınızı bozmayın. Ama baskıya devam.”

Peki ama bu rahatlık nereden geliyor? Zira resmi ABD kaynakları bile tam olarak ne olacağını kestiremiyorlar, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı uzmanlarının biri gidip biri geliyor Kongre’ye. Türkiye’nin önemi baştan anlatılıyor ve açık biçimde ABD’nin milli güvenliği ile irtibatlandırılıyor aktarılanlar.

Patentli marka: Soykırım!

Ermeni tasarısının Kongre’den geçeceğine ilişkin bu denli güçlü kanaat ise ABD ve Türkiye’deki konu uzmanlarını şaşırtıyor. Zira onların aklında denenmiş ve güvenilir bir başka kanaat bulunuyor. Yahudi lobisinin buna izin vermeyeceği. Güçlenen demokratlar içindeki Yahudi varlığının ağırlığını bile önemsemiyorlar. Onların söylediği başka bir şey.

Genocide, yani soykırım uluslar arası hukukta tanınmış ve sadece bir millete ayrıcalıklı olarak sunulmuş bir kelime. Bu İsrail ve Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı’nda uğradıkları mezalimi anlatıyor. Ve başkası tarafından kullanılamaz. Bu konu İsrail’in ve lobinin kendi varoluşlara kadar önemli bir konu. Ayrıca hukuksal bazı edinimler sağlıyor. Ermenilerle ya da Türk sevdası ile hiç ilgisi yok. Bir başkası da aynı hakkı talep etse duvara çarpmış gibi olur, İşte Yahudi lobisinin bu yasayı engelleme sebebi bu kadar.

Soykırım olmazsa ‘büyük acı’ olur…

Peki başka bir formül ortaya çıkabilir mi? Kongre’nin bu sefer Ermeni tasarısına vereceği desteğin güçlü olması, tasarının soykırım olarak geçmesini engellese bile farklı bir şekilde olumlanabilir mi? İşte bu yeni bir şey ve aslında Türkiye için tehlikeli.

Mesele basitçe şu.. Kongrenin yeni yapısı ve üyelerin Ermenilere verdikleri sözden dönme zorluğu yeni bir sıkışma yaratabilir. Yahudi lobisini sinirlendirmekten korkan üyeler, “madem öyle” diyerek, farklı bir cümle kurabilirler. O cümle içinde soykırım yeralmaz. Ama örneğin “büyük acı” veya “büyük kayıp” kelimeri kullanılarak tasarı geçebilir. Bu halde hem Ermeniler rahatlatılır hem de Türkiye daha az üzülür. Üstelik hukuksal sonuçları da olmaz. Ancak konunun ileriki yıllarda yeniden gündeme gelmesi ihtimali daha güçlenir.

www.iyibilgi.com


 



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs