En Sıcak Konular

Paşaların CHP mesaisi

0 0 0000 00:00 tsi
Paşaların CHP mesaisi CHP lideri, aynı gün peş peşe üç eski komutanla görüştü... Baykal'ın "birilerinin daha devreye girmesi gerekli" sözlerinin ardından gerçekleşen görüşmeler dikkat çekerken, Eruygur, Baykal'a yapacakları mitingi anlattı. İşte o görüşmeler...

Türkiye nefesini tutup Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenirken, Ankaradaki her temas ve ziyaret kulislerde farklı yorumlara neden oluyor.

CHP lideri Deniz Baykal’ın aynı gün içinde peş peşe üç eski komutanla bir araya gelmesi de, “Kritik süreçle ilgili olabilir mi?” sorusunu gündeme getirdi. Baykal’ın görüşmeleri, “CHP ile eski askerler arasında kaygı ve hassasiyet paylaşımı mı yapılıyor, diyalog köprüsü mü kuruluyor?” sorularına yol açtı.

Grup sonrası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 13 Mart Salı günü öğleden sonra, TBMM’deki grup toplantısının ardından partisinin genel merkezine geçerek emekli üç komutanı ayrı ayrı kabul etti. İlk konuk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’du. Eruygur’un yanında dört ADD Yönetim Kurulu üyesi de vardı. Görüşmenin ADD’nin yeni yönetimi ve icraatları ekseninde geçtiği bilgisi verildi. Eruygur, bir miting organizasyonu üzerinde çalıştıklarını Baykal’a aktardı.

Baransel'le birlikte

Sonraki konuk komutan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu oldu. Küçükoğlu, Baykal’la görüşmeye, asker kökenli olmayan ancak derneğin fahri üyesi Ali Baransel’le birlikte geldi. Küçükoğlu, ilki Cumhurbaşkanı Sezer’in himayesinde olmak üzere, ulusal güvenlik, sözde Ermeni soykırımı ve Kıbrıs konularında sempozyum düzenleyeceklerini bildirdi.

Başeri'in yardımcısı

CHP liderinin son asker konuğu, Terörle Mücadele Koordinatörü emekli Orgeneral Edip Başer’in yardımcılığı görevini yürüten emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz’dü. Karagöz’ün “askeri kimliğinin dışında bir konuda” Baykal’la görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

Üç kabulün de birbirinden bağımsız gerçekleştiği belirtilirken, arada başka randevular olduğu için, eski komutanlar Özel Kalem Salonu’nda karşılaşmadı.

Akşam



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs