En Sıcak Konular

Washington'da dev protesto hazırlığı

0 0 0000 00:00 tsi
Washington'da dev protesto hazırlığı Ordularının Irak'ta dört yıldır savaşmasını protesto etmek isteyen Amerikalılar, yarın federal başkentte bir araya gelecek. Gösteriye on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Gösteri yürüyüşüne öncülük eden "Answer" adlı hareketin sözcüsü, "Ülkenin 150 kentinden on binleri bekliyoruz. Bu sadece Irak'ın istilasının dördüncü yıldönümü değil, aynı zamanda ABD'nin Vietnam'dan sonra en uzun süren ikinci savaşı" dedi. Başkente gelmeye başlayan göstericiler, Kongre binasının önündeki alanda çadır kuruyor. Gönüllüler de "Pentagon Yürüyüşünde" dağıtılacak bildirileri hazırlıyor. Bildirilerde "Savaşı durdurun", "İnsanların ihtiyaçlarını karşılayın, savaş makinasınınkileri değil" gibi sloganlar yazılıyor.
 Sözcü Hackwell, "Halkın düşüncesi değişiyor. Bugün çok daha fazla sayıda insan savaşa karşı sesini yükseltiyor, bu gidişatı nasıl değiştirebileceğini düşünüyor" dedi.
 
"Yılda 650 milyar dolar savaşa gidiyor"

 
Sözcü, Amerikan halkındaki bu değişimin, Irak'ı iç savaşa sürükleyen işgalin başarısızlığından ileri geldiğini söyledi. 
 "Ayrıca sağlık, eğitim ve istihdam gibi toplumsal hizmetlere ayrılan bütçelerde ciddi kesintiler yapılırken, yılda 650 milyar dolar savaşa gidiyor" diyen sözcü, "Nasıl oluyor da dünyanın en zengin ülkesinde 15 milyon insan sağlık hizmetinden mahrum kalabiliyor?" diye sordu. "Pentagon Yürüyüşü", yerel saatle 12.30'da (TSİ 18.30) başlayacak. Irak savaşına sert dille karşı çıkan demokrat milletvekilleri, gösteriye katılıp katılmayacaklarını henüz ilan etmedi.
 
Gösteriler arka arkaya
 
"Answer"ın çağrısıyla California eyaletinde de gösteriler yapılacak. Los Angeles ve San Francisco kentlerinde binlerce kişinin sokaklara dökülmesi bekleniyor. 
 "Answer"dan başka örgütler de savaşın bitirilmesini istiyor. "United for Peace and Justice" adlı örgüt de pazar günü Manhattan'da gösteri yapılması için çağrıda bulundu. Pazartesi günü de "MoveOn" adlı örgütün çağrısıyla, başta
Washington olmak üzere bütün ülkede kadınlar ve erkekler ellerinde mumlarla gösteriler yapacak. ABD'nin Irak'ı istilasıyla başlayan savaşta, on binlerce Iraklı hayatını kaybetti ya da yaralandı. Amerikalılar da 3 bin 200 dolayında kayıp verdi.

cnn



Bu haber 269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs