En Sıcak Konular

AKP’nin zayıf noktası meğer en güçlü yeriymiş!

0 0 0000 00:00 tsi
AKP’nin zayıf noktası meğer en güçlü yeriymiş! AKP muhalifleri bile önümüzdeki seçimlerde iktidar partisinin yeniden kazanacağını itiraf ediyor. Tartışılan ne kadar milletvekili kaybına uğrayacağı. Tüm strateji bunun üzerine kuruluyor ama.. Meğer AKP’nin ‘can damarı’ k

Genel seçimlere ilişkin şu ana kadar üzerinde mutabakatla tartışılan iki konu bulunuyor. Bunlardan ilki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin AKP’nin sandıktaki performansını ne kadar etkiyeceği. İkincisi ise AKP’nin sandıktan kaç sandalye çıkaracağı.

AKP’nin sandıktan ikinci kez çıkacağına ilişkin-özel bir sürpriz dışında-artık pek kimsenin şüphesi yok. Mesele ne kadarlık bir kayba uğrayacağı, En iddialı muhalefet partileri dahi sandıktan kendilerinin çıkmayacağını biliyor.

Nokta atışları…

Yapılan sadece seçime kadar AKP’nin zayıf noktalarını bulmak ve bunlara seri atışlar yapmak. Yolsuzluk iddiaları, cumhurbaşkanlığı adaylığı, TBMM Genel Kurulu’ndan atışmalar ve partilerin yavaş yavaş başlayan Türkiye turları.

Kimse, Türk siyasi hayatının bir geleneği olan yerel hizmetler üzerinden bir politika üretmek istemiyor. Daha doğrusu bu kulvarın yeterince prim ve oy getireceğine inanmıyorlar. Bunun iki sebebi var.. AKP’nin özellikle sağlam olduğuna inanılan iki konusuna gol yememek için dokunmamak.

İlki ekonomi. Son 4 yılın parlak duran makro ekonomik politikaları nispeten eleştiri alıyor. Ama bu konuda AKP’nin kozu daha güçlü. Yanlışlığı üzerine bir ton laf söylense de rakamlar AKP’yi onuyor. İkinci konu ise kimsenin dokunmaya cesaret edemediği yerel yönetimler meselesi.

Gerçekten mi?

Bu konu hem Başbakan’ın hem de AKP’nin “hit” konusu olduğundan, dahası iktidar “tekamülünü” başta İstanbul olmak üzere yerel yönetimler, yani belediyeler üzerinden yaptığından, hemen hiçbir parti bu dosyanın kapağını açmak istemiyor. Burada geçmiş yönetimlerin belediyeler konusunda gösterdiği zaafiyetlerin de etkisi var ama..

İşin gerçeği bu değil. Çünkü AKP, yerel yönetimlerden inanılmaz şikayetler alıyor ve bunun sızmaması için de elinden geleni yapıyor. Bunun kanıtı ise bizzat Başbakan’ın önüne giden anketler.

Bu anketler AKP’li belediyelerin hakim olduğu bölgelerden ve şehirlerden gelen şikayetleri avaz avaz duyuruyor. Üstelik bu şikayetlerin garip bir yönü de var.. Başbakan Erdoğan’ın önündeki anketlere göre, bazı bölgelerde halk belediye hizmetlerinden memnun. Ama mesele şu ki buralarda ayyuka çıkan yolsuzluk ve kayırma öyküleri dillere destan olmuş durumda.

Başbakan kızarsa…

Meselenin Türkiye ölçeğine taşınmamasının bir nedeni de, şikayet ve yakınmaların genellikle AKP’li tabandan gelmesi. AKP’ye oy verenler ve Erdoğan taraftarları genel seçim öncesi bu konuyu fazla dillendirmek istemiyorlar ama AKP Genel Merkezi’nden veya partinin anketörlerinden gelen sorulara ağızlarına ne gelirse söylüyorlar.

Hemen aynı nedenle Başbakan ve yerel yönetimklerden sorumla teşkilat sorumluları da suskun. Ancak özellikle yerel seçimler öncesi ama biraz da genel seçimler sırasında sorunlu AKP temsilciliklerinden aday önerilerini reddedecekler. Yani parti toplantılarında yapılan ikazlara uymayanlar kısa süre sonra çezalandırılacak.

Son melese ise daha çok muhalefeti ilgilendiriyor. AKP yönetimindeki bu belediyelere halktan gelen şikayetlerin oranı. Bunun için kesin bir rakam söylemek zor olsa da AKP içi kaynaklar Başbakan’ın “evde baktığı” bu dosyaların söylediği oranı “yüzde 60’den az değil” diye yanıtlıyorlar. Tek teselli ise hizmetlerin yine de-azalsa bile-prim getirmesi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs