En Sıcak Konular

Baykal, Paşa'yı göreve mi çağırdı?

0 0 0000 00:00 tsi
Baykal, Paşa'yı göreve mi çağırdı? Baykal'ın, Erdoğan'ın adaylığını engellemek için CHP dışında "birilerinin daha devreye girmesi" isteği tartışma yarattı. İşte CHP lideri Deniz Baykal'ın yakın çevresinyle paylaştığı o ilginç önsezi...

CHP lideri Deniz Baykal'ın, Genelkurmay'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çankaya adaylığını engellemek için devreye girebileceğine inandığı ve bunu da yakın çevresine dile getirdiği ifade ediliyor. Ancak, Baykal'ın yakın kurmaylarına "Bunu bilgiye değil önsezilerime dayandırıyorum" dediği de biliniyor.
Yakın kurmayları Baykal'ın "birileri" sözüyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı işaret ettiği yorumunu yapıyor. Baykal, cumhurbaşkanlığına aday olmaması için Erdoğan'a karşı uzun süredir yürüttüğü sert muhalefetin dozunu son günlerde daha da arttırdı.

CHP lideri, son iki haftadır hemen her ortamda Erdoğan'ın Çankaya yolunun kesilmesi için bütün kesimlerin devreye girmesi için çağrıda bulunuyor.
Erdoğan'ın AKP iktidarı döneminde ortaya koyduğu yönetim şeklinin ülkenin geleceğini karanlık bir noktaya götürdüğünü öne süren Baykal, cumhurbaşkanı olması durumunda bunun geriye dönüşünün olamayacağını savunuyor.
Baykal, "CHP dışındaki kişi ve kuruluşların" da bu konuda tavrını net olarak ortaya koymasının Erdoğan'ın kararını değiştirebileceğini ifade ediyor. CHP lideri son grup konuşmasında "Erdoğan cumhurbaşkanı olmaz, olmasın, oldurmayın. Oldurmak isteyenlere meydanı bırakmayın. Türkiye'ye, Anayasaya sahip çıkın, cumhuriyetin birikimlerine sahip çıkın" diye seslenmişti.

Önsezilerine dayanıyor 
Baykal, bu konudaki düşüncelerini yakın kurmayları ile yaptığı değerlendirmelerde daha net dile getiriyor. Baykal'ın kurmaylarına, "Gerilim artıyor, CHP gibi birilerinin de çıkıp Başbakan Erdoğan'a demokrasi sınırları içerisinde 'aday olma' demesi gerekir" dediği belirtiliyor. Baykal'ın "Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atacak Erdoğan cumhurbaşkanı olmamalı. Silahlı Kuvvetler de buna kayıtsız kalmayacaktır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı olmaması gerektiği yönündeki düşüncelerini de Erdoğan'ın yakın çevresine bir şekilde ileteceklerini sanıyorum. Asker Erdoğan'a bir uyarı yapabilir" diyor. Ancak, "Bunu bir bilgiye değil önsezilerime dayandırıyorum" diye ekliyor. CHP lideri ayrıca AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı anketini de "AK Parti'nin mutfak çalışmaları" sözleriyle değerlendirdi.

Sabah



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,887 µs