En Sıcak Konular

'Aile sağlığı' adı ile liseliye eşcinsellik eğitimi 

0 0 0000 00:00 tsi
'Aile sağlığı' adı ile liseliye eşcinsellik eğitimi  İstanbul'un bazı semtlerindeki liselerde özel bir vakfın verdiği seminerler, öğretmenleri ve velileri ayağa kaldırdı. 'Aile sağlığı' adı altında 'eşcinsellik' gibi konuların anlatılması, sapık eğilimlerin normalmiş gibi sunulması, tepkilerin temelind

Ancak, resmî izinle yapıldığı için seminerler engellenemiyor. Rehber öğretmenlerin raporlarına göre, derslerde homoseksüelliğin ve lezbiyenliğin normal bir yönelim olduğu anlatılıyor. Ders sırasında öğretmenlerin dışarı çıkartıldığına da dikkat çekilirken, öğrencilere 'Burada anlatılanları ailelerinizle paylaşmayın.' denildiği belirtiliyor.

Çocukların cinsellik konusunda bilgilendirilmesinin normal olduğunu söyleyen öğrenci velileri, uygulanan yönteme tepki gösteriyor. E.A. isimli veli, "Çocuklara cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve korunma yolları anlatılırken adeta evlilik dışı ilişkiler özendirilmiş. Türk örf ve âdetlerinde olmayan şeyler söylenmiş." diyor. Velilerden bazıları, Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi'nde cinsellikle ilgili derslerden sonra okul çıkışında bir firmanın ücretsiz prezervatif dağıttığını ileri sürüyor. 'Aile Sağlığı Eğitimi' adı altında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alarak okullarda cinsellik eğitimi veren Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı'nın (TAP) Genel Koordinatör Yardımcısı ve okullardaki cinsellik eğitimi sorumlusu Nurcan Müftüoğlu ise tamamen bilimsel çerçevede bir eğitim verdiklerini savunuyor.

Eğitim faaliyeti, kız-erkek öğrencilere aynı mekânda veriliyor. Üreme sistemlerinden cinsel yönelimlere kadar pek çok cinsellik konusu işleniyor. Derslerde öğretmenler de sınıftan çıkartılıyor. TAP, hazırladığı 'Aile Sağlığı Eğitimi Programı'nı İstanbul'un Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçelerindeki liselerde uygulamak için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Ağustos 2006'da izin aldı. Vakfın ders programında lise 1'ler için 'bedeni tanımak ve gençlikte özbakım' adı altında kadın-erkek üreme sistemleri, üreme sistemlerinin çalışması ve adet dönemi gibi konular var. Lise 2'ler için hazırlanan 'cinselliğin toplumsal boyutu' konulu derste ise farklı boyutları ile cinsellik, cinsel yönelimler, cinsel sınırlar, cinsel sorumluluk gibi konular işleniyor. Vakıf, lise 3 öğrencilerine ise 'güvenli cinsellik' adı altında cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları, bulaşma yollarını ve nasıl korunulması gerektiğiyle doğurganlığın düzenlenmesini anlatıyor.

Zeytinburnu Meslek Lisesi'nde okuyan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci, cinsellikle ilgili bazı konuların bilinmesinde fayda olduğunu; ancak bu konuların kız-erkek aynı ortamda, üstelik görüntüler eşliğinde verilmesinden dolayı utandıklarını söylüyor. Aynı öğrenci, ders veren bazı vakıf yetkililerinin zaman zaman üniversite yıllarında cinselliğin nasıl yaşanması gerektiği konularına ve anılara girdiğini de belirtiyor.

Rehber öğretmenlerin raporu: Toplum değerleri dikkate alınmalı

TAP Vakfı'nın hazırladığı cinsellik derslerine program öncesinde katılarak bir rapor yazan rehber öğretmenler, konuların öğrencilerin psikolojisini bozacağını vurguladı. Programda homoseksüelliğin ve lezbiyenliğin normal bir yönelim olduğunun belirtildiğini anlatan rehber öğretmenler, "Homoseksüellik ve lezbiyenlik gibi konuların sadece literatürün değil, toplumun değer yargılarının ve inançlarının göz önünde bulundurulmasının doğru olduğu düşünülmektedir." diyor. Öğretmenler, çalışmanın kızlara ve erkeklere ayrı verilmesinin doğru olacağını da rapor etti.

zaman
 



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,907 µs