En Sıcak Konular

İstanbullu suyu denizden içecek!

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbullu suyu denizden içecek! İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, "İstanbulluya su sıkıntısı yaşatmayacağız" dedi. Vural denizden arıtılacak suyun saf su olarak barajlara basılabileceğini, içilecek hale geldikten sonra şehir şebekesine dağıtılacağını belirtti.

Şirinevler'de 5 yaşındaki Dilara'nın rögara düşerek feci bir şekilde hayatını kaybetmesinin ardından görevden alınan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un yerine Mevlüt Vural getirildi.

İSKİ'nin yeni Genel Müdürü Mevlüt Vural, denizden su arıtma çalışmalarının hızla sürdüğünü, bir aya yakın bir süre içinde sonuç alınacağını belirtti. Denizden arıtılacak suyun şu an saf su haline getirilerek mevcut barajlarda basılacağını ve içilecek duruma getirileceğini ifade eden Vural, şöyle konuştu:

"En rantabl ve en iyi suyu İstanbulluya sunmak için gece gündüz durmaksızın çalışıyoruz. Küresel ısınmadan İstanbul halkının en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz, tüm tedbirleri aldık. İstanbul halkı susuz kalmayacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İSKİ), küresel ısınmadan en az etkilenecek şekilde gerekli tedbirleri almak için kolları sıvadı. Hizmetlerde devamlılık esastır daha önceki çalışmalar bizim tarafımızdan da sürdürülecek."

Türk halkının atalarının su israfından kaçındığını hatırlatan Vural, tıraş olurken, yıkanırken ve bulaşık yıkarken musluklardan boşa akan sulardan bir baraj su dolabileceğini söyleyerek israfa son verilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbullulara seslenen Vural, hamamlarda 50-60 litre su harcadığımızı belirterek şöyle konuştu:

"Sularını israf etmesinler. Suyu daha tasarruflu kullanabiliriz. Sürekli akan muslukları tamir ettirebiliriz. Bulaşık yıkarken sürekli akan su yerine bir kabın içinde bulaşık yıkayabilir hanımlarımız. Tıraş olurken eskiden bir kabın içinde su alır orada tıraş olurduk. Daha sonra da yüzümüzü yıkamak için suyu açardık. Şu an tıraş olurken musluklar hiç kapanmıyor. Buradan sesleniyorum. Lütfen musluklarınızı sıkı sıkı kapatın. Hiçbir kaynak sonsuz değil. Her şeyin bir sonu vardır. İstanbul'un suyu bol değil. İstanbul'da 4 milyon abone var. Hepsinden akacak bir damla su bir baraj yapar. Suları boşa akıtmayalım."

jurnalturk



Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs