iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

'Türkleri kızdırmayın, İncirlik Üssü'nü kapatırlar'

0 0 0000 00:00 tsi
'Türkleri kızdırmayın, İncirlik Üssü'nü kapatırlar' Bu sözler ABD’nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried'a ait. Peki Türkiye hangi koşulda İncirlik Üssü'nü kapatacak? İşte o "mayınlı" yanıt. iyibilgi zoom

ABD’nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, Amerikan Kongresindeki Ermeni tasarısının geçmesi durumunda, İncirlik Hava Üssü’nün kapatılabileceğini ve ABD Hava Kuvvetlerinin Türk hava sahasından yararlanma imkanlarının kısıtlanabileceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinin Avrupa alt komitesinde düzenlenen Türkiye-ABD ilişkileri oturumunda konuşan Fried, Ermeni tasarısının geçmesinin iki ülke ilişkilerine olası etkisinin sorulması üzerine, Türk hükümetinin konuya ilişkin olarak kamuoyunun büyük baskısı altında kalacağını dile getirdiğini belirtti.

Fried, bu çerçevede İncirlik Üssü’nün kapatılması, ABD’nin Türk hava sahasından yararlanmasına kısıtlama getirilmesi ve Habur sınır kapısından geçişlerin yavaşlatılması gibi önlemlerin gündeme gelebileceğinin Türk tarafınca kendilerine iletildiğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığının Avrupa ve NATO işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Dan Fata da, tasarının geçmesi durumunda Türk-ABD güvenlik ve savunma ilişkilerinin ağır darbe alacağını vurguladı.

Fata, aynı oturumdaki konuşmasında, "Tasarının geçmesinin Türk kamuoyunda yaratacağı hissiyat muhtemelen Türk hükümetini, bizim Irak ve Afganistan’daki güçlerimizin harekat kabiliyetinin önemli ölçüde zarar görmesine yol açabilecek önlemler almaya itebilir. Bunlar arasında ABD’nin İncirlik Üssü’nden yararlanmasına kısıtlama getirilmesi, hatta bunun yasaklanması yer alabilir" dedi.

Dan Fata, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin teröre karşı küresel savaşa ve ABD’nin stratejik hedeflerine katkısı büyük önem taşıyor ve bunların hepsi risk altına girebilir. Daha geniş olarak bakıldığında bu kritik NATO müttefikiyle olan ilişkilerimiz ciddi ve kalıcı bir darbe alır ki, bu da bizim Orta Doğu’da kısa ve orta vadeli amaçlarımıza ulaşma kabiliyetimize önemli ölçüde zarar verir."

dunyabulteni.net



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs