En Sıcak Konular

Şener'in ankete itirazı var

0 0 0000 00:00 tsi
Şener'in ankete itirazı var AK Parti içerisinde "Cumhurbaşkanlığı yoklaması" yapılması ankette ismi geçmeyen Bakan Şener'i huzursuz etti. Şener yaptığı açıklama ile açıkça rahatsızlığını dile getirdi. Şener'e göre o anket belirleyici değil. Neden mi?

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti'nin Köşk anketinin belirleyici olmadığını söyledi.

Şener, "Bu anketten hareketle Başbakan'ın cumhurbaşkanı adayı olmayacağı şeklinde bir değerlendirme yapılabileceğini sanmıyorum" dedi.
 
Ankette adı geçmeyen Şener, "Bana göre bu tür anketlerde isim belirtmeden, yönlendirme yapmadan sonuçlar daha objektif olacaktır" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanlığı süreci yaklaşırken bu tür anketlerin yapılmasının doğal olduğunu belirten Şener soruların farklı sorulabileceğini ifade etti ve "Ucu açık, yönlendirme yapmadan bazı isimler belirtilerek de sorular sorulabilir" dedi.
 
Ankette adı geçen isimlerden Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan da, ''Salt benim adımın geçmiş olması bile, partim tarafından bu şekilde bir şey yapılmış olması bile gurur vericidir. Bu aşamada başka söyleyebileceğim bir şey yok" diye konuştu.
 
AK Parti, vekillere "aday" sordu

 
AK Parti, teşkilatına gönderdiği ankette cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak bazı partililerle ilgili görüş sordu. 'Erdoğan'ın adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusunun ilk sırada yeraldığı ankette, Erdoğan'ın aday olmaması halinde, alternatif isim olarak eşlerinin başı açık olan dört partilinin adı verildi.
 
Bu isimler Devlet Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan.
 
Parti Teşkilat Başkanlığı, soruları bir anket firması aracılığıyla parti örgütünün tüm yöneticilerine gönderdi.
 
Köşk anketi formunda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin'in isimlerinin bulunmadığı belirtildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anket sonuçlarının kısa süre içinde tamamlanmasını ve sonuçlarının genel merkeze iletilmesini istediği kaydedildi.
 
Ankette, partinin yerel yöneticilerinin, ekonomik durumları, eğitim durumları, medeni hallerinin de sorulduğu ifade edildi.

CNNTurk



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,965 µs