En Sıcak Konular

Ahmedinejad, Ban Ki-moon ile görüşecek

30 Nisan 2010 21:36 tsi
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler (BM) temasları çerçevesinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya gelecek.

Ahmedinejad, BM'de 3 Mayıs'ta başlayacak Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi (NPT) antlaşmasının gözden geçirilmesi toplantısı için New York'a gelecek. 
 
New York'taki toplantılara katılma isteğini geçtiğimiz günlerde belirten İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, BM Genel Sekreteri Ban 3 Mayıs'ta bir araya geleceği öğrenildi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, Ahmedinejad'ın NPT gözden geçirme toplantılarına katılmak amacıyla BM'e geleceğini ve Ban Ki-moon ile de baş başa görüşme yapacağını bildirdi. Sözcü, İran Cumhurbaşkanı'nın BM'de başka ülkelerin dışişleri bakanları ya da yetkilileri ile bir araya gelip gelmeyeceği konusunda ise bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM toplantısına Ahmedinejad'ın katılmasından duyduğu rahatsızlığı geçtiğimiz günlerde dile getirdi. Clinton, Ahmedinejad'a NPT toplantılarının genel yapısını bozmaması konusunda da uyarıda bulunmuştu.

İran'ın BM Daimi Temsilciliğinden elde edilen bilgiye göre ise Ahmedinejad, NPT toplantısının sabahki oturumunda bir konuşma yaparak nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusunda bazı ülkelere çift standart uygulamamasını isteyeceği belirtildi. Ahmedinejad'ın NPT toplantısına katılacak olan bazı ülkelerin devlet yetkilileri ile de bir araya geleceği, ancak bunların hangi ülkeler olacağına ise açıklık getirilmedi.

Öte yandan İran Büyükelçiliği bazın bürosu Ahmedinejad'ın NPT toplantılarında yer almak ve ülkesinin bu konudaki görüşlerini dile getirmek için New York'a geleceğini duyurdu. .

cihan

 




Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,684 µs