En Sıcak Konular

Savcı Öz'e tehdite 22.5 yıl hapis istemi

30 Nisan 2010 19:57 tsi
Ergenekon Savcısı Öz'ü tehdit ettiği iddia edilen kişiye 22,5 yıl hapis cezası istendi.

'Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği öne sürülen bir kişi hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ''mağdur'' sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheli Özkan Kurt'un, Şanlıurfa Suruç 3. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu 6. Hudut Bölüğünde piyade er olarak askerlik yaparken 27 Ağustos 2009'da firar ettiği belirtilerek, 31 Mart 2010 tarihinde saat 14.20'de ''Zekeriya Öz'ün dikkatine'' başlıklı, ''Oflu enişte'' rumuzuyla faks yolladığı kaydedildi.

Fakslanan metnin detaylarına yer verilen iddianamede, metinde ''Ergenekon terör örgütü davasında tutuklamak cüretinde bulunduğunuz saygın insanlar'' ifadelerinin kullanıldığı ve yapılan tutuklamaların eleştirildiği ifade edildi.

Metinde, savcı Öz'e hitaben, ''Sonunuz Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi bitecek'' şeklinde tehdit cümlesi bulunduğu belirtilen iddianamede, ''Şüphelinin, terör örgütüne üye olmamakla birlikte açık kimlik ve adresi tespit edilemeyen bir terör örgütü mensubunun yönlendirmesi ile terör örgütü adına Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü imzasız faks yazısı ile ölümle tehdit ettiği anlaşılmaktadır'' denildi.

İddianamede, şüpheli Kurt'un, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve '' kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koymak suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak tehdit etmek'' suçlarından 10.5 yıl ile 22.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Kurt'un yargılanmasına İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

cihan



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs