En Sıcak Konular

Bakanlık harekete geçti

30 Nisan 2010 19:48 tsi
Mahmur'dan gelen PKK'lılar için Habur'da kurulan geçici mahkeme salonundaki Türk bayrağı ve Atatürk portresinin indirildiği öne sürüldü. Bakanlık harekete geçti.

Kandil dağı ve Mahmur'dan gelen PKK'lılar için Habur'da kurulan geçici mahkeme salonundaki Türk bayrağı ve Atatürk portresinin indirildiği öne sürüldü. Adalet Bakanı Ergin, ''Muhakkik görevlendirdik, konuyu araştırıyoruz'' dedi.

Kandil dağı ve Mahmur kampından gelen PKK'lılar için Habur sınır kapısında kurulan geçici mahkeme salonundaki Türk bayrağı ve Atatürk portresinin, duruşma öncesi indirildiği öne sürüldü. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Habur'da yargılama yapılan salonda Atatürk resmi ve Türk bayrağının indirildiğine dair bize şimdiye kadar gelen bir bilgi yok. Ancak bu haber üzerine muhakkik görevlendirilmiştir, konu incelenmektedir. Böyle bir şey tespit edilirse sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Bu iddia, ilk olarak MHP'li TBMM Başkanvekili Meral Akşener tarafından dile getirildi. Akşener 20 Nisan'da İstanbul Holiday İnn otelinde partisince düzenlenen bir geceye katıldı. Akşener, burada yaptığı konuşmada, ''Habur'da davullu- zurnalı karşılamalarla dağdan indirilen PKK'lılar, mobil mahkemece serbest bırakıldı. Bir okulun sınıfında yapılan yargılama öncesi, duvarda asılı duran Türk Bayrağı ve Atatürk resmi, teröristleri tahrik etmesin düşüncesiyle hakimin talimatıyla indirilmiştir'' dedi.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

Akşener'in bu iddiasının Adalet Bakanlığına da ulaştığı ve konuyu incelemek üzere bir muhakkik görevlendirildiği bildirildi. MHP Kütahya milletvekili Alim Işık da, aynı konuyu Anayasa görüşmeleri sırasında TBMM'de dile getirdi ve bakan Sadullah Ergin'e '' Habur'daki PKK'lı teröristlerin kurduğunuz mobil mahkemede yargılanması sırasında, odadaki Atatürk portresi ve Türk Bayrağı indirilmiş midir? '' diye sordu.

Adalet Bakanı Ergin de bu soruya ''Habur'da yargılama yapılan salonda Atatürk resmi ile Türk Bayrağı'nın indirildiği iddiası üzerine muhakkik görevlendirilmiştir. Konu incelenmektedir, böyle bir şey tespit edilirse sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' cevabını verdi.

19 Ekim 2009 günü Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 8'i Kandil dağından, 26'sı da Mahmur kampından olmak üzere 4'ü çocuk 34 kişi, Habur sınır kapısına gelmiş ve sınırda kurulan savcılık ve mahkeme tarafından sorgulanmıştı. 34 kişiden 29'u savcılık, 5'i Silopi Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştı. Geçen hafta ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerde 30'u hakkında terör örgütüne yardım yataklık gerekçesiyle, 15 yıl hapis istemiyle dava açmıştı.

Aktifhaber



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs