En Sıcak Konular

Kız yurdunda bir MİT'çi eksikti!

0 0 0000 00:00 tsi
Kız yurdunda bir MİT'çi eksikti! Dayak, tecavüz ve sayısız olayla gündeme gelen yetiştirme yurtlarında yeni bir skandal ortaya çıktı. MİT'çi ağabeyler kızları gezmeye götürmüş!

Cezaevi, kız yurdu, karakol, çocuk yuvası gibi 26 kurum ve kuruluşta incelemeler yapan Meclis Komisyonu’nun İstanbul Raporu’nda büyük rezalet gözler önüne seriliyor.

‘MİT’çi abi’ kızları gece gezmeye götürüyor. Yurttaki tecavüz doğrulandı. Kızlar, Bodrum’da bir tatil köyüne gönderildi. Yuva çocuklarının yarısı sigara tiryakisi.

TBMM insan Hakları Araştırma Komisyonu İstanbul’daki 17 çocuk yuvası, rehabilitasyon ve gençlik merkezi, 2 cezaevi, 3 hastane, 2 mülteci misafirhanesi, bir sığınma evi, bir karakol olmak üzere toplam 26 kurum ve kuruluşta inceleme yaparak buralarda yaşanan ‘rezaletin röntgeni’ni çekti. ‘İstanbul İnceleme Raporu’nda Atatürk Kız Yurdu’da kalan bazı kız çocuklarının tecavüz olayını doğrulayan ifadeleri ile kendisini Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında görev yapan MİT mensubu olarak tanıtan bir kişinin kızlara ağabeylik yapıp, geceleri gezmeye götürdüğü belirtildi. İşte o rapor:

BAYRAMPAŞA Cezaevi: Bin 600 kişi kapasiteli cezaevinde toplam 3 bin 253 mahkum kalmakta. Koğuşların en düşük olanı 26 kişilik. Mahkumlar Kürtçe konuşmaya başladıklarında telefonların kesildiğinden ve kantindeki ürün fiyatlarının pahalı olmasından, haftada 3 gün birer saat su verilmesinden, üç katlı ranzalardan düştüklerinden yakınıyor. Tuvaletlerden keskin bir çiş kokusu gelmekte. Tüm yataklar çarşafsız.

ATATÜRK ve Bahçelievler Kız Yetiştirme Yurdu: Denetim defterinin incelenmesinde yurttan firarların olduğu görüldü. Gençler yurda her kızın getirilmesinden yakınarak, birkaç kişi nedeniyle kendilerinin töhmet altında kaldığını belirtiyor. A.D isimli kız, bazı yöneticilerin kızları maşa olarak kullandıklarını, yurttaki kızların ünlü bir tatil köyü sahibinin daveti üzerine Bodrum’a götürüldüğünü belirtti. Çanakkale Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalırken kızların odalarına işçilerinin geldiğini, sarmaş dolaş binada gezdiklerini, tecavüz iddialarının kesinlikle doğru olduğunu belirtti. Bakıcı annelerin dahi bahçede tecavüze uğradıklarını ifade etmiştir.

Yine ‘Benjo Ağabey’ isimli bir İtalyan ile ‘Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında görev yapan bir MİT mensubu’ olarak kendisini tanıtan bir kişinin kızları alıp geceleri gezmeye götürdüğünü, hoş elbiseler aldığını belirtti. Özürlü kızların geceleri yurttan kaçıp üstü başı kirli ve yırtık olarak yurda döndüklerini ifade etti.

KOMİSYON ÖNERİLERİ

İNSAN Hakları Komisyonu İstanbul’da derhal ıslahevi kurulmasını, TCK’daki çocuk suçlarıyla ilgili hükümlerde düzenleme yapılmasını, yuva ve yetiştirme yurtlarında personel sayısının arttırılmasını, SHÇEK’in müsteşarlığa dönüştürülmesini, sosyal hizmet uzmanı ihtiyacının diğer branşlardaki üniversite mezunlarıyla karşılanmasını önerdi. Yine komisyon, yurt ve yuvalardaki kötü alışkanlığı olan kızların başka bölümlere alınmasını, internet kafelerde filtreleme sisteminin getirilmesi gerektiğini bildirdi.

HER SEY DAHiL ‘L’ TiPi CEZAEVi

Alanya’da lebiderya cezaevi bugün açılıyor. L(üks) tipi cezaevi, sosyal, eğitim, sağlık imkanlarıyla 5 yıldızlı bir otellerde uygulanan ‘her şey dahili’ aratmıyor

ANTALYA’NIN Alanya ilçesinde, yapımına üç yıl önce başlanan deniz manzaralı 5 yıldızlı bid oteli aratmayan L(üks) tipi cezaevi, bugün ‘konuklarına’ kapalarını açacak. Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın verdiği bilgiye göre, 40 milyon YTL maliyetli yüksek güvenlikli cezaevi ve çevresi, 400 kamerayla 24 saat gözetlenecek. Dokunulduğu anda alarm çalan sensörlü tellerle çevrili cezaevinin etrafında ayrıca 5,5 metre yüksekliğinde ve 720 metre uzunluğunda ihata duvarı bulunuyor.

İç bölümdeki tüm geçişlerin, idare tarafından verilen kartlarla yapılabildiği cezaevine giren tüm görevli, ziyaretçi ve avukatların da göz retinaları okutuluyor.

Her mahkumun koğuşunda, oda servisine benzeyen ‘acil imdat’ butonları bulunuyor. Cezaevinde sürekli bir psikolog bulunurken nöbetleşe doktor, diş hekimi ve öğretmenler de çalışacak. 5 dershane, 2 futbol sahası, çok amaçlı bir salon, kütüphane, mescit, 8 ayrı iş atölyesi bulunan cezaevinde 3 doktor odası, bir diş muayene odası, erkek ve kadın revirleri, kreş, çocuklar için oyun ve uyku odaları ve eğitim salonları yer alıyor.

YURT COCUKLARININ YARISI ‘TiRYAKi’

SAMANDRA Yetiştirme Yurdu: Çocuklar yemeklerin doyurucu olmamasından yakınıyor. Çocukların yarısı sigara kullanıyor.

İNTERNET kafeler: 10 ile 18 yaş arası gençler canlı görüşme, on-line chat yaparak çeşitli gruplara girmek suretiyle yaşlarına uygun olmayan cinsel içerikli iletişim kurabilmekte. İnternette uygunsuz materyalle istem dışı karşılaşabilmekte, dolayısıyla suça özendirici riskle karşı karşıya kalabilmektedir.

İSTANBUL Sosyal Hizmetler Müdürlüğü: Personel ve doktor sıkıntısı çekilmekte. Doktorlar döner sermaye olmadığı için yuvada çalışmıyor.

ZEYTİNBURNU Emniyet Müdürlüğü: İstanbul’da gündüz saatlerinde 2 bin kişiye, geceleri de 5 bin kişiye bir polis düştüğü ifade edilmiştir. Bu rakam dünya ortalamasının beş katı. İstanbul’da kira ücretlerinin yüksek olması, haftalık mesainin yanında mesai dışı yoğun çalışma yapılması, ücretin yetersizliği gibi nedenlerle polis memurları sıkça tayin istemekte. Aileleri tarafından suça teşvik edilen çocuklar büyük sorun oluşturmakta. Ceza davaları uzun sürdüğü için müdahil kişiler çoğunlukla şikayetlerinden vazgeçmekte.Cezaevi, kız yurdu, karakol, çocuk yuvası gibi 26 kurum ve kuruluşta incelemeler yapan Meclis Komisyonu’nun İstanbul Raporu’nda büyük rezalet gözler önüne seriliyor.

STAR / NEVİN BİLGİN



Bu haber 1,348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,861 µs