4 senaryo | " /> 4 senaryo | "/>

En Sıcak Konular

Uçak kazasında 4 senaryo

30 Nisan 2010 12:50 tsi
Uçak kazasında 4 senaryo 
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 kişinin ölümüne neden uçak kazası ile ilgili incelemeler devam ediyor.

Polonya başsavcılığı Rusya'nın Smolensk askeri havalimanına iniş yaparken düşen uçak kazası ile ilgili dört ayrı muhtemel senaryo üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Başsavcılığın internet sayfasında yer alan bilgilere göre, teknik arıza, pilotaj hatası, kötü hava koşulları ve uçuş güvenliğinin olmaması ilk üç senaryo olarak belirtiliyor. Polonya Başsavcılığı terör saldırısı ya da pilota herhangi bir baskı yapılması gibi alternatifleri de değerlendirdiklerini açıkladı.

Rusya olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından Sovyet yapımı Tu-154 model uçakta herhangi bir arızanın olmadığını duyurdu. Kule hava kontrol merkezinde yapılan incelemelerde de, pilotun kötü hava koşulları nedeni ile başka bir havalimanına yönlendirilmesini dikkate almayarak inmekte ısrar ettiği belirlendi.

Polonya Başsavcısı Andrzej Seremet daha önce yaptığı değerlendirmede pilota Cumhurbaşkanı ya da başka yetkililer tarafından kötü hava koşullarına rağmen inmesini talep ettiği yönünde bir veri olmadığını ifade etmişti.

Rus ve Polonyalı uzmanlar ve teknik heyetler kazanın nedeni ile ilgili çalışmalarına birlikte devam ederken, Polonya askeri başsavcılığı da ayrıca bir çalışma sürdürüyor.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde kazanın nedenlerinin araştırılmasında yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

10 Nisan'da gerçekleşen kaza sonrası tüm yolcuların DNA testleri yapılarak kimlikleri belirlendi ve Polonya'ya gönderildi. Karakutular üzerindeki incelemeler ise henüz tamamlanmış değil.

Polonya Başsavcısı Seremet Rusya'dan diğer gerekli bilgiler de alınıncaya kadar kara kutunun açıklanmasının erteleneceğini belirtmişti. Kara kutu ile ilgili bilgilerin iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Son günlerde internet ortamında yer alan bir kısım görüntülerin ise spekülasyon amaçlı üretildiği kaydediliyor. Sadece silah patlamaları ve küfürlerin yer aldığı olay sonrası görüntülerde, ses kayıtlarında bir kısım siyah elbiseler içindeki insanların uçak kazasından yaralı kurtulanları öldürdükleri iddia ediliyordu.
 
cihan



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs