En Sıcak Konular

Şok talimat: 8 çocuğumu da öldürün...

30 Nisan 2010 09:21 tsi
Bilge Köyü katliamında 44 kişinin ölüm emrini veren Şıh Mehmet'in yeni talimatı...

Bilge Köyü’nde 44 kişiyi öldürten Mehmet Çelebi, cezasını çektiği cezaevinden kardeşine katliam emri verdi: “8 çocuğa DNA testi yaptırın. Karımla benim olmayan çocukları vurun.”

Eşi Fersiye Çelebi, kayınbiraderinin cezaevindeki kocasıyla yaptığı telefon konuşmasını yan odadan duydu ve yetkililere başvurdu. Valilik, kadını ve 1-22 yaş arasındaki çocukları güvenli yere taşıdı.

'ÇOCUKLARIMI VE EŞİMİ ÖLDÜRÜN'

“Bilge Köyü Katliamı” davasında 44 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan “Şıh Mehmet” lakaplı Mehmet Çelebi, çocukları için DNA testi istedi. Çelebi, kardeşine “Aksi bir sonuç çıkarsa eşimi ve çocuklarımı öldürün” dedi

MARDİN’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009’da 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü ve 10 kişinin yaralandığı katliamla ilgili yargılanan 8 sanığa toplam 736 yıl hapis cezası verildi.

Türkiye’yi ayağa kaldıran katliamın emrini verdiği için 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan birinci sanık “ŞıhMehmet” lakaplı Mehmet Çelebi, çocukları için DNA testi istedi.

KENT DIŞINDALAR

Katliamın nedeninin “namus meselesi” olduğunu her defasında tekrarlayanMehmet Çelebi, DNA testini, mahkemenin kararına itiraz etmek için 8 çocuğunun bir kısmının kendisinden olmadığını kanıtlamak için istedi.

Cezaevinden, Kırklareli’nde yaşayan kardeşi Şükrü Çelebi’yi telefonla arayan Mehmet Çelebi, “Aksi bir sonuç çıkarsa çocuklarımı ve eşimi öldürün” diyerek DNA testi yapılması talimatını verdi.

Şükrü Çelebi ile eşi Mehmet Çelebi’nin konuşmalarına kulak misafiri olan Fersiye Çelebi, kaldıkları lojmanda görevli Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanlarına durumu anlattı. “Can güvenliğimiz yok” diyen Fersiye Çelebi, 28 Nisan’da, Kırklareli Valiliği ekipleri tarafından polislerin gözetiminde biri kız 8 çocuğuyla birlikte gizlice lojmandan çıkarılıp kent dışına götürüldü.

Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin; Fersiye Çelebi ve çocuklarının devlet koruması altına alındığını doğrulayarak, “Konu çok hassas. Bilgi veremeyiz” dedi. Mehmet Çelebi, eşiyle ilişkiye girdiğini öne sürdüğü ve katliamda öldürülen Fesih Çelebi için “Şu an karşımda olsa onun ciğerlerini, kalbini sökerim” demişti. (Haberturk)



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,649 µs