En Sıcak Konular

Başbuğ Paşa'yı böyle aldatmışlar!

30 Nisan 2010 08:41 tsi
Başbuğ Paşa'yı böyle aldatmışlar! 
Islak imza iddianamesinde bir numaralı sanık Bedrettin Dalan'ın, kazılarda askeri mühimmat bulunan Poyrazköy'deki İSTEK Vakfı'na ait arsanın hukuki durumunu değerlendirdiği bir telefon konuşması da yer aldı. Dalan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ için bak

Dalan, Ülker isimli şahısla aralarında geçen konuşmasında Poyrazköy'deki arsa ve buradan çıkarılan mühimmatla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için "Aldatıyorlar adamı" dedi.

HUKUKİ DURUMLA FİİLİ DURUM FARKLI

Bedrettin Dalan, Ülker isimli şahısla 29 Nisan 2009 tarihinde yaptığı konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un basın toplantısının ardından Polyrazköy'deki arsanın hukuki durumunun kamuoyuna duyurulması için bir bildiri yazılmasını istedi.

Telefon kaydına göre Dalan, Ülker'in okuduğu açıklama metninin "Hukuki yönden Genel Kurmay Baskanı'nın açıklaması uygundur ancak flili durum bizim daha onceki açıkladığımız gibidir, kamuoyuna saygı ile duyurulur" şeklinde yazılmasına onay verdi. Bedrettin Dalan, metni onayladıktan sonra Başbuğ için "Aldatıyorlar adamı" ifadesini kullandı. Dalan'ın konuştuğu Ülker ise bu ifadeye gülerek karşılık verdi.

Dalan, 11 Mayıs 2009 tarihinde Nurdan isimli bir şahısla yine Poyrazköy'daki arsanın durumunu konuştu. Nurdan isimli şahsın İSTEK Vakfı'na ait telefonu kullandığı görüşmede Dalan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un basın toplantısının ardından çit çekilmesine karar verdiği bilgisi yer aldı. Dalan, konuşmasında Nurdan isimli şahsa çit çekilmesi durumunda o bölgede faaliyet gösteren silahlı kuvvetler mensuplarının nasıl tatbikat yapacağını sordu. Kayıtlara göre Nurdan isimli şahsın bu soruya şöyle cevap verdi: "Başkanım, bir tane küçük parsel var, o parselin ortasında uçak var. Nasıl olacak ben de bilmiyorum. Zaten çit çekeceğiz falan deyince komutanın suratı değişti."

DUYUNCA SİNİRİM BOZULDU

Dalan, konuşma kaydına göre bu sözlerin ardından Genelkurmay Başkanı'nın Poyrazköy'deki arsanın hukuki durumunu açıklarken hata yaptığını söyleyerek "Hayır yani bir defa Genelkurmay Başkanı hata yaptı konuşurken. Biz de yalanlamadık. Tabii ordunun başıdır. Bir defa ısrar ile söyleyince sinirim bozuldu yani" dedi. Poyrazköy'deki arsaya sivil insanların girmesinin mümkün olmadığını vurgulayınca Dalan, "Çiti çevireceğiz deyince morardı mı orda komutan" diye sordu. Nurdan'ın bu soruya verdiği cevap ise "Evet" olarak kayıtlara yansıdı.

Başbuğ girmek serbest demişti

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Başbuğ, mühimmatın TSK'ya ait olmadığını söylediği toplantıda Poyrazköy'deki arsanın hukuki durumunu da aktardı: Mühimmatın çıktığı arazinin İSTEK Vakfı'na ait olduğunu belirten Başbuğ, bölgeyle ilgili şu bilgiyi verdi: "Burası ikinci derecede askeri yasak bölge statüsündedir. İkinci derece askeri yasak bölgelere sadece yabancılar giremez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes girer. Hatta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları imar iznini alırsa, TSK'dan da izin de alırsa; burada bina da yapar, oturur da, faaliyet de yapar."

Yeni Şafak

 



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs