En Sıcak Konular

Marmaray'da ihale yeniden yapılacak

29 Nisan 2010 16:47 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi'nde Sögütlüçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki raylı sistemin yenilenmesi işlemini yapan konsorsiyumun sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini söyledi.

Yıldırım, yeni ihalenin en kısa zaman içinde yapılacağını ve Marmaray'ın ilan edildiği gibi 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete gireceğini belitti.

İstanbul'a yapılacak 3. Köprü ve otoyolu projesinin açıklandığı Marmara Otel'deki basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'den Gebze'ye, Avrupa Yakası'nda ise Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar olan hattın yüklenici firması olan konsorsiyumun projeye bu şartlarda devam edemeyeceğini belirterek sözleşmeyi feshettiğini belirtti.

Bu olayın 'bu gelişme Marmaray Projesi'nin gerçekleşmesini etkileyecek mi?' şeklindeki soruları gündeme getirebileceğine dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Bunun tedbirlerini bankalık olarak alıyoruz . Burada da ilan ettiğim gibi projenin bitirilmesi 29 Ekim 2013 tarihidir. Bu tarih hiçbir şekilde değişmeyecektir. Gerekli tedbirleri aldık." diye konuştu.

Yeni ihalenin en geç bu sene içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Bakan Yıldırım, "Basın mensuplarının gerekçe gösterildi mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bunlar hukuki şeyler. Bu sözleşme şartlarında devam edemeyeceklerini söylediler. Biz de tek taraflı fesih işlemini kabul ettik. Şimdi tasfiye işlemleri ve hukuki süreç taraflar arasında devam edecek." şeklinde konuştu. (CİHAN)



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs