En Sıcak Konular

Erdoğan: Bir hayalim var

29 Nisan 2010 13:13 tsi
Başbakan Erdoğan'ın Taksim'de trafiğin yer altına alınması hayalinden yola çıkarak "Bir hayalim var..." diye başladığı konuşması, Amerikalı siyahi lider Martin Luther King'in ünlü sözünü hatırlattı.

Erdoğan'ın hayali ne?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim trafiğini yer altına almak ve Taksim'i tamamen bir gezi alanı haline çevirmek istediğini belirtti. Özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, Taksim hayalinden söz ederken, "Bir hayalim var... Taksim'de trafiği yerin altına alabilmek. Proje bazında çalışmalar yaptık, yaptırdık. Eğer bu hayalim gerçekleşirse o zaman Taksim farklı bir alan haline gelir. Gezi alanı haline gelen yerler yeniden organize edilmek suretiyle Taksim meydan olarak çok daha farklı bir meydan haline dönecektir. Bunu belediye başkanımla çok konuştuk. Bunlar gerçekleşirse Taksim çok daha farklı, çok daha rahat bir alan haline gelecektir. İnşallah o projeyi gerçekleştireceğiz. Dünyanın büyük şehirlerinde özel olarak bu tür miting alanları var. Bizim maalesef İstanbul gibi bir yerimizde bile çevreye zarar vermeden rahatlıkla yüzbinlerin hatta milyonların toplanacağı bir yerimiz yok" diye konuştu.

"KİMSE YAPAMADI, BİZ YAPTIK"

1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Günü olarak kendi iktidarları döneminde tatil ilan edildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taksim'de 1 Mayıs... Bugüne kadar 33 yıldır kimse yapamadı. Ama biz yaptık. Bu yıl bir grup bakan ve milletvekili arkadaşlarım bu Emek ve Dayanışma Günü'ne katılacaklar ve o gün orada olacaklar. 1 Mayıs'ın birlik beraberlik ve dayanışma ruhu içinde kutlanmasını temenni ediyorum." İnönü Stadyumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Stadyum konusu üzerine çalışılması gereken bir konu. Oradaki topografik yapıyı tehdit etmemek lazım. Keşke Beşiktaşlılar Galatasaraylılar'la anlaşıp, Galatasaray'ın stadını birlikte kullanabilseler ne kadar güzel olurdu" dedi.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs