En Sıcak Konular

Atabeyler davasında yine cevap yok

29 Nisan 2010 12:58 tsi
Atabeyler Grubu'na yönelik açılan ve aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkemenin çetenin Ergenekon bağlantılarıyla ilgili belge istediği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden cevap geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden ise yine cevap gelmedi. Atabeyler davasının Ankara 11. Ağır Ceza'nın talebi üzerine Ergenekon davası ile irtibatlı olup olmadığına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Murat Eren, İsmail Binici ve Yasin Yaman ile sanık avukatları katıldı. Sanıklar Mustafa Raşit Çavdar ile Mehmet Karatepe'nin avukatı Hakan Doğan, davanın karara çıkmasının İstanbul'daki soruşturmalar sebebiyle uzadığını belirtti.

Mustafa Raşit Çavdar'ın emniyet görevlisi olduğunu hatırlatan Doğan, idari yönden disiplin cezası aldığını söyledi. Davanın sonuçlandırılmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Doğan, bu nedenle İstanbul CMK'nın 250. maddesi ile yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne müzekkere yazılarak bu hususun belirtilmesini ve daha önce yazılan müzekkere cevaplarının kısa sürede verilmesinin talep edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan müzekkereye cevap geldiğini ve 3 adet DVD gönderildiğini açıkladı. İstanbul CMK'nın 250. maddesi ile yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yazılan müzekkere cevapların yine gelmediğini belirten Şatır, yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasını kararlaştırdı. Sanık avukatlarının 3 adet DVD'yi inceleyip beyanda bulunmaları için süre verilmesini kararlaştıran Şatır, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Atabeyler çetesine yönelik operasyonda tutuklanan, aralarında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubayların da bulunduğu 10 sanıkla ilgili yargılama Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl önce başlamıştı. Sanıklar 'hükümete karşı darbe hazırlığı' suçlamasıyla yargılanıyor.

Atabeyler'in askerleri Yüzbaşı Murat Eren, astsubaylar Yasin Yaman ve Erkut Taş hakkında Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde de yargılama yapıldı. Çete üyesi olmaktan askeri mahkemede 5 yıl 7 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılan Eren'in, devlete ait gizli bilgileri içeren CD'yi Yunis Akkaya'ya verdiği kesinleşti. Eren'in yalnızca "görevi gereği edindiği gizli belgeleri açıklamak" ve "zimmetli askeri mühimmatı gizlemek" suçundan ceza aldığı duyuruldu. Eren, Taş ve Yaman, YAŞ kararıyla TSK'dan ihraç edildi.

cihan



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs