En Sıcak Konular

AKP'den Baykal'a: İspatlamazsan namertsin

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, CHP Lideri Deniz Baykal’ın, "ortaya attığı ve gazete kupürlerine dayalı iddialarını ispat edememesi halinde, namert ve büyük müfteri olduğunu" söyledi.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Çelik, CHP Genel Başkanı Baykal’ın, dün partisinin grup toplantısındaki iddialarına yanıt verdi. "Sayın Baykal, çamur siyaset anlayışının gereği olarak daha önce yaptığı gibi, Başbakanımıza yönelik mesnetsiz ve çirkin iftiralarda bulunmuştur" diyen Çelik, bu iftiraların dayanağının 2003 yılında yayınlanan bir gazete köşe yazısı olduğunu öne sürdü.
Baykal’ın politika ve söylemlerini, kendisinin ve yakın çevresinin ürettiği dedikodu ve gazete kupürlerinin belirlediğini savunan Çelik, "Zaten hiçbir konuda fikir, proje ve çözüm üretemeyen, sadece gerginlikten nemalanan bir siyasi liderden, Sayın Baykal’dan da ancak bunlar beklenir" dedi.
Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmış olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neler yaptığını, bütün Türkiye’nin bildiğini belirtti. Bunun yanında, "20. yüzyılın sonunda vatandaşı İstanbul’da su kuyruklarına mahkum eden, İstanbul’u çöp dağlarıyla donatan ve 14 yıl geçmesine karşılık hala konuşulan İSKİ skandalını Türk siyasetine armağan edenin, Baykal’ın zihniyeti ve Baykal zihniyeti olduğunu" kaydeden Çelik, bunu da tüm Türkiye’nin açık şekilde gördüğünü ve bildiğini ileri sürdü.
     
     "VARSA BİLDİĞİN, ÇIK AÇIKLA VE İSPAT ET"
"İstanbul ve Türkiye’de yolsuzluklardan dolayı Sayın Baykal ve zihniyeti yere düşmüştür, çamur batağına batmıştır" diyen Çelik, şöyle devam etti: Yiğit düştüğü yerden kalkar" atasözünü hatırlatarak, "Ama yiğit kalkar, yiğit olan kalkar. Tıpkı Başbakanımızın Siirt’te düşürülüp, Siirt’te ayağa kalktığı gibi... Sayın Baykal, bu iftiralarla düştüğü yerden kalkmaya çaba göstermektedir. Bir çaba içerisindedir. Bunun yöntemi olarak iftiraları seçmiştir. Ama şunu bilmelidir ki yiğitlik kim, Sayın Baykal kim?" Çelik, Baykal’ın 2007 seçim stratejisini iftiralar üzerine bina ettiğini gördüklerini ileri sürerek, "Ancak herkes bilsin ki bu bina ettiği siyaset anlayışının altında ezilmeye mahkumdur Sayın Baykal" dedi.
 Baykal’ın "çirkin iftiraları" karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın defalarca açık oturuma, yüzleşmeye ve ispata davet ettiğini, Başbakan Erdoğan’ın da kendisini ispata çağırdığını hatırlatan Çelik, şöyle konuştu: "Biz de AK Parti Grubu olarak Sayın Baykal’a açıkça ifade ediyoruz; Varsa bildiğin, bilgin, belgen, çık açıkla ve ispat et. İddia sahibi iddiasını ispata mükelleftir. Ama bundan Sayın Baykal, yeni gazete kupürlerini anlıyorsa, o kendi bileceği bir şeydir. Eğer Sayın Baykal, bu ortaya attığı gazete kupürlerine dayalı iddialarını ispat edemezse, -buradan açıkça ifade ediyoruz- namertsiniz ve büyük müfterisiniz."
     
     "
      
milliyet



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs