En Sıcak Konular

Hakkari'deki şehitlerin isim ve memleketi

28 Nisan 2010 14:35 tsi
Şemdinli'nin dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince, bölgede arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehitlerden birinin memleketi son günlerin en gergin illerinden...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince açılan ateşte şehit olan askerlerden Samsunlu er Selman Özay'ın (22) 5,5 aylık asker olduğu öğrenildi.

Şemdinli'nin dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince, bölgede arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan er Selman Özay'ın Samsun'daki baba evinde büyük acı yaşanıyor.

Aileye acı haberi askeri yetkililerin vermesinin ardından evde bulunanları yakınları teskin etmeye çalışırken, baba Rahim Özay ''Ben de orada askerlik yaptım, nasip onaymış'' dedi.

''Barışa darbe vuranlar utansın. Bu şehitler geldikçe onlar evlerinde vicdan rahatlığıyla uyuyabiliyor mu çok merak ediyorum'' diyen baba Rahim Özay, şunları kaydetti:

''Önceki akşam telefonla görüştük. Ben de 1985 yılında Şemdinli'deydim. Ben de orada askerlik yaptım. Nasip bana değil onaymış, takdir-i ilahi. Bu ülke bizim ülkemiz, kendi insanımızı kendi insanımızla çatıştırıyoruz. Böyle dışardan bir sürü güçler var ki bunları yönlendiriyor. Bu yönlendirme neticesinde de gördüğünüz gibi bu evlere ateş düşüyor. Barış ve demokrasiye inanmış gibi görünen insanların vicdanları rahat uyuyabiliyorsa ne mutlu onlara. Ben inanıyorum ki, onların vicdanı rahat olmayacak. Devletimiz sağ olsun.''

Anne Kadriye ve kardeşi Ahmet şehidin ardından gözyaşı dökerken, kadın subaylar ve sağlık personeli fenalık geçiren anneye müdahalede bulundu. Şehit eri son olarak 2,5 ay önce dağıtım iznine geldiğinde gördüklerini belirten aile kendisiyle 2 gün önce telefonla görüştüklerini anlattı.

Olayın duyulmasının ardından ailenin yaşadığı binaya Türk bayrakları asılırken, komşuları da Adalet Mahallesi'ndeki evin önünde toplandı. Bekar ve 2 kardeşi olan Selman Özay'ın vatani görevi öncesinde pazarlama yapan babasına yardımcı olarak sürücülük yaptığı öğrenildi. Şehit erin aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde öğrenim gördüğü belirtildi.

kullanAMASYA

Şehit uzman çavuşun baba ocağı ve mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı  
 
Şemdinli'de teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın (33) Amasya'nın Suluova ilçesindeki baba ocağı ve mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit uzman çavuşun geçen pazar günü Suluova'da kardeşi Emre Ayas'ın düğününe katıldığı öğrenildi.4 yaşında bir kız çocuğu olan uzman çavuş Erkan Ayas'ın Malatya'da görev yaptığı, geçici görev için Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine gittiği bildirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın Amasya'nın Suluova ilçesi Şeker Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Anne ve babasına kızına bakması için Malatya'ya götüren uzman çavuşunun şehadet haberinin ardından Şeker Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi alan uzman çavuşun halası Fatma Pehlivan (70) ve kız kardeşi sinir krizi geçirdi. Erkan Ayas'ın baba ocağına ziyaretçi akını sürüyor.

Öte yandan Uzman Çavuş Erkan Ayas'ın pazar günü kardeşi Emre Ayas'ın düğünü için Suluova'ya geldiği öğrenildi. Düğünün ardından anne ve babasını kızına bakması için Malatya'ya götüren Emre Ayas'ın daha sonra Şemdinli'ye gittiği belirtildi. Şehit uzman çavuşun cenazesinin yarın Hacı Mustafa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Suluova Şehitliği'nde toprağa verileceği açıklandı.

AA - CİHAN



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs