En Sıcak Konular

Gökkuşağı Başkanı'na 31.5 yıl hapis

27 Nisan 2010 17:48 tsi
BURSA'da fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında kısa adı ‘Gökkuşağı' olan Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren Özen ve eşinin d

Öykü Evren Özen ve eşi Mehmet Özen, ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’ ve ‘Tehditle 10 ayrı travestiyi fuhşa zorlamak’ suçundan 31.5 hapis cezası verildi. Öykü Evren Özen, “Duruşmadan ceza bekliyordum ama 31 yıl hapis cezası kamera şakası gibi” dedi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın 3 yıl önce hazırladığı 71 sayfalık iddianamede, şiddet kullanarak 11 mağdur travestiye zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen sanıklar hakkında, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', ‘Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek' suçlarından, dava açıldı. İddianamede sanıkların eylemlerini örgüt şeklinde ve zorla yaptırdıkları öne sürülen zanlıların cezasının 1.5 katına kadar artırılması istendi.
İddianamede, travestilerin 2 aylık dönemde 5 ayrı evde toplam 250 ayrı fuhuş olayı için toplam 11 bin 96 TL gelir elde ettikleri, fuhuş yapmak için birlikte olunan müşterilere ‘koli' dedikleri, Gökkuşağı Derneği Genel Başkanı Öykü Evren Özen’in fuhuş eylemlerini yönettiği, travestilere zorla fuhuş yaptırdığı, her ilişki karşılığında travestilerden 10 TL aldığı, evde kalanlardan 20 TL ücreti aldığı, fuhuş yapmayanlara ise şiddet kullandığı, günde 5 müşteriden fazla kişiyle ilişkiye girenleri ise ödüllendirdiği iddia edildi.

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek ve fuhuş için yer temin etmek' suçlarından 3 bin 180 yıla kadar hapisleri istenen 16 sanık hakkındaki davada son duruşma dün yapıldı. Karar duruşmada Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren Özen eşi Mehmet Özen ile R.K., H.A., V.K., M.T., B.Ö. ve N.B. hazır bulundu. Suçsuz olduğunu söyleyen Öykü Evren Özen, beraatini istedi.
Mahkeme heyeti Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren Özen ve eşi Mehmet Özen'e ‘Suç işlemek için örgüt kurmak ve tehditle 10 ayrı travestiyi fuhuşa zorlamak’ suçundan 31.5 yıl hapis cezası verdi.

“ADAM ÖLDÜRENLERE BU KADAR CEZA VERMİYORLAR”

Kanunlara aykırı hiçbir şey yapmadığını ve bu dava nedeniyle 27 ay tutuklu kaldığını söyleyen Öykü Evren Özen, kararın adil olmadığını öne sürdü. Özen, şöyle dedi:
“Çünkü insanlar sokaklarda rahat fuhuş yapıyor. Bunu herkes görüyor ve biliyor. Pek çok lokantada garson adı altında çok sayıda kadın pazarlanıyor. Acaba ceza alması gereken ben miyim, yoksa bunlara neden olan insanlar mı? Duruşmadan ceza bekliyordum ama 31 yıl hapis cezası kamera şakası gibi! Benim arkadaşlarım travesti ve fuhuş dışında hiçbir seçenekleri yok. Ben de defalarca belediyeye, valiliğe başvurdum. Her kapıdan kırmızı kart görüyorum. 31 yıl 6 ay ceza aldım. Adam öldürenlere bile vermiyorlar bu kadar ceza. ‘Sen zorla fuhuş yaptırmışsın’ diyorlar. İyi de bu insanlar 10 yıldır fuhuş yapıyor. Ben 10 yıldır burada değilim ki! Kararın temyizi için Yargıtay’a başvurduk. Yargıtay’dan gelecek karara çok güveniyorum.”



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs