En Sıcak Konular

Siirt'ten şok bir haber daha

27 Nisan 2010 17:20 tsi
Siirt arka arkaya ortaya çıkan olayların şoku daha geçmeden Pervari Belediye Başkanından skandal bir açıklama geldi.

Siirt'te bir hafta içinde ortaya çıkan iki tecavüz olayıyla ilgili şoku etkisi daha geçmeden Pervari Belediye Başkanından skandal bir açıklama geldi.


Pervari'nin DP'li Belediye Başkanı İsmail Bilen, YİBO öğrencilerinin, 2 ve 3 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği, birinin ölümüne neden oldukları olayla ilgili savcılığın, emniyetin ve ailelerin anlaştığını söyledi.

Pervari'nin DP'li Belediye Başkanı İsmail Bilen, “ Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. Kimse Pervari’nin huzurunu bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık ” dedi.

Pervari’de Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda geçen yıl nisan ayında 8 öğrencinin, tehditle 15 yaşındaki kız öğrenci D.S.’ye getirttikleri 2 ve 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edip, birinin öldürülmesi olayının ortaya çıkmasının Siirt'te yarattığı şok sürüyor.

Ortaya çıkan iki olayla ilgili de İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin inceleme yaptığı Siirt'te en korkunç açıklama ise Pervari Belediye Başkanından geldi.

Pervari Belediye Başkanı DP'li İsmail Bilen, olaya 10 kişinin adının karıştığını , şüphelilerin 7-8 yaşlarında olduğunu öne sürdü. Söylendiği gibi bir tecavüz olayı olmadığını, ‘Bir çocuk oyunu’ olduğunu iddia eden Başkan Bilen, şu iddialarda bulundu:

“ Bu çocuk oyunudur. 7-8 yaşında çocukların yaptıkları buna benzer bir şeylerdir. 10 kişiden 3’ü cezaevinde yattı. Geri kalan 7 çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda koruma altına alındı. Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. O zaman gelseydiniz herşeyi açıklardık size. YİBO’larda tüm Türkiye’deki gibi olay olur. Bu herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Şimdi çocuklar cezalarını çektiler. Herkes görevini dört dörtlük yaptı. Evet bu olay vahşi bir şekilde oldu. Ama burada Güneydoğu’da bir kız için böyle bir olay için yüzlerce insan ölüyor ve olmuştur. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmedik. Kimse Pervari’nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık. Biz bunu kınıyoruz, bence bu bir vahşettir. Olayı kendi aramızda hallettik. Gelin Pervari’nin balının haberini yapın .”

OLAYIN GİZLENMESİNE TEPKİ

Pervarililer ise 1 yıl önce meydana gelen olayların detaylarının halktan gizlendiğini ve sorumlusunun da o dönemde görev yapan yöneticiler olduğunu iddia etti. Pervarililer, “Olayın failleri Pervarili değil. Olayın mağdurları Pervarilidir. Bu olayı tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Siyasetçilerin bu olayı kullanmasını da istemiyoruz. Yıllardır bir çok sorunumuz varken gelmeyen siyasilerin şimdi gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Biz şerefli insanlarız kimse bu olayı bütün ilçe halkına mal edemez” dediler.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs