En Sıcak Konular

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem sert çıktı

27 Nisan 2010 17:19 tsi
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, "Kimsenin bana 'oyunu kime kullandın' diye sorma hakkı yok" dedi.

AK Partili Erdem, Anayasa değişikliği ile ilgili milletvekillerinin bazılarının oylarını açık kullandığı yönündeki bir gazetede yer alan iddiaları değerlendirdi. Erdem, kendi oyunu gizli bir şekilde kullandığını belirterek, "Kimse de bana 'açık kullan, kapalı kullan, şöyle kullan, böyle kullan' demedi. Öyle demeye de kimsenin hakkı yok." diye konuştu.

Basın mensuplarının 19 milletvekilinin bir milletvekiline bağlı olduğu yönündeki iddiaları hatırlatılması üzerine Erdem, "Öyle bir şey yok. Milletvekili bağlı olur mu? Milletvekili hür, bağımsız, partisinin milletvekili tabii. Partisinin kurallarına, disiplinine uyan kişi demektir. Koordinatör milletvekilleri kast edilmiştir. Duydum, ama benim koordinatör milletvekilim kim? Onu da bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Erdem, koordinatör milletvekilinin kendisini hiç aramadığını ve hiç oylamaya geç kalmadığını kaydetti. "Kimsenin 'bana oyunu kime kullandın' diye sorma hakkı yok." diyen Erdem, kendisine böyle bir soru da sorulmadığını ifade etti.

Açık şekilde oy kullanıldığı yönündeki iddialarla ilgili soruya ise BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Ben görmedim. Usule uymak lazım. Kimse kimsenin gardiyanı değil. Herkes birey olarak bağımsız tutum almalı. Böyle bir şey varsa tekrarlanmalı." diye cevap verdi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ise açık oy kullanmanın anayasaya aykırı olduğuna işaret etti. Uygulamanın AK Parti'nin demokrasi anlayışına çok yakıştığını savunan Mengü, anayasanın gizli oyun şartlarını belirlediğini hatırlattı.

Gizli oyun nasıl atılacaksa öyle kullanılması gerektiğini kaydeden Mengü, bugün bir gazetede konuyla ilgili çıkan haberi güzel bir gazetecilik örneği olarak nitelendirdi.

Söz konusu haberde bir milletvekilinin oy zarfını başka bir milletvekiline gösterdiğini söyleyen Mengü, "Herhalde orada pul koleksiyonu yok. Burada hangi oyu attığını gösteriyor. Bu, açık ve net bir şekilde anayasa ihlali." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,775 µs