En Sıcak Konular

Giresun’da PKK'ya büyük operasyon

27 Nisan 2010 12:02 tsi
Giresun’un Dereli İlçesi Tamdere Köyü yakınlarında yola döşedikleri mayını jandarmaya ait araç geçerken uzaktan kumandayla patlatarak 1 astsubayı şehit eden, 2 eri de yaralayan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan geniş çaplı operasyon

Dün meydana gelen saldırının ardından Dereli ile Şebinkarahisar ilçelerini birbirine bağlayan karayolu üzerinde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş çıkışlarının kontrol altına alındığı bölgede yol güzergahında da askeri zırhlı araçlar görev yapıyor.

Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmalar sonrasında, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz'ın şehit düşmesi, erler Osman Kaya ve Erdem Ay'ın da yaralanmasına neden olan uzaktan kumandalı mayının Tamdere Köyü’nün Şebinkarahisar ilçesi çıkışında bir viraj ağzında, yolun sağ tarafındaki kayaların altına gizlendiği ortaya çıktı. Mayının, araçların yavaşlamak zorunda kaldığı virajda patlatılarak daha çok hasara neden olmasının hedeflendiği saptandı. Askeri bomba uzmanları, mayının patlatıldığı alanda inceleme yaptı, numuneler topladı.

SİLAH SESLERİ DUYULUYOR
Bu arada, olayın ardından mayının patlatıldığı Tamdere Köyü ile daha sonra bir sivil aracın kurşunlanması sonucu 1 kişinin yaralandığı Pınarlar Köyü civarına sevk edilen güvenlik kuvvetlerinin başlattığı hava destekli operasyon sürüyor.

Zaman zaman sıcak temasın sağlandığı bölgede, silah sesleri duyuluyor. Ancak yağmurun başladığı bölgede, görüş mesafesinin azalması nedeniyle hava destekli çalışmalara ara verilebileceği belirtildi.

YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINDA
Tamdere Köyü yakınlarında, uzaktan kumandalı mayının teröristlerce uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hasar gören Giresun İl Jandarma Komutanlığı’na ait araçtan yaralı kurtulan jandarma er Erdem Ay’ın Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Ay’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olayda yaralanan ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen jandarma er Osman Kaya ise dün akşam Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile Ankara’ya sevkedildi.

Operasyonlar devam ederken Pınarlar Köyü yakınlarında kurşunlanan sivil araçta yaralanan ve Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavi altına alınan Şaban Güven’in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs