En Sıcak Konular

İzmir'de neler oluyor?

27 Nisan 2010 10:51 tsi
İzmir'in Balçova ilçesinde son iki günde aynı tarzda işlenen cinayetlerin ardından, sabaha karşı benzer bir cinayet daha işlendi.

İzmir'in Konak ilçesinde, Fevzipaşa Bulvarı'nda, bir otomobilin içinde cesedi bulunan travestinin, Balçova'da bir gün arayla işlenen cinayetlerde olduğu gibi, 7.65 mm çapında tabanca kullanılarak öldürüldüğü belirlendi.

Alınan bilgiye göre, travestinin araç içinde cesedinin bulunduğu Fevzipaşa Bulvarı 913 Sokak girişinde inceleme yapan Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobilde bir boş kovan ve bir mermi buldu.

Ele geçirilen kovan ve merminin 7.65 çapındaki silaha ait olduğu tespit edildi. Kovan, balistik inceleme için İzmir Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi.

Ölen kişinin 'Hazal' takma isimli H.A. (30) olduğu ve çantasının alındığı kaydedildi.

İzmir'in Balçova ilçesinde, cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar (27) önceki gece de üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) silahla başlarından vurularak öldürülmüş ve çantaları çalınmıştı. Yaşar ve Ayla'nın 7.65 mm çapında silahla vurularak öldürüldüğü belirlenmişti.

İki cinayetin yakın yerlerde ve benzer şekillerde işlenmesi seri katil şüphesini akıllara getirdi. Alınan bilgiye göre Tayfun Sokak'ta saat 00.00 sularında 22 yaşındaki İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla silahla başından vurularak öldürüldü. Kimliği belirlenemeyen saldırgan olay yerinden uzaklaştı. Önceki gece de bu sokağın hemen yanındaki Çağdaş Caddesi'nde Esra Yaşar (27) isimli bankacı kadın aynı şekilde öldürülmüştü. Polis ekipleri, Ayşe Selen Ayla'nın çantası ve cep telefonunun yanında olmadığını belirledi. Güvenlik kameralarından vurulan genç kadının alış-verişten evine döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradığı tespit edildi. Saldırganın, arkadan yanaşarak genç kızı vurduğu ve çantasını alarak uzaklaştığının görüldüğü belirtildi. Ayşe Selen Ayla ile aynı pansiyonda kalan bir arkadaşının, Ayla'ya mesaj yolladığı, cevap alamayınca telefon ettiği, açan kişinin soluk soluğa olduğu ve hemen kapattığını anlattığı öğrenildi. İki olayla ilgili yürütülen soruşturmada, her iki cinayetin de 7.65 mm çapında tabanca ile işlendiği belirlendi. Bu gelişme, iki cinayetin de aynı kişi tarafından işlendiği ihtimalini gaüçlendirirken, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla, soruşturmayı yürütmek için özel ekip oluşturuldu. Ayrıca bölgedeki bütün güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyuldu

İk kadının aynı şekilde öldürülmesi şeri katil şüphesine yol açtı. Mahalle sakinleri, iki gün üst üste yaşanan bu olaylar sebebiyle çok tedirgin olduklarını, geceleri sokağa çıkamadıklarını söyledi.

AA - CİHAN



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs