En Sıcak Konular

Obama da evanjelist tezgâhından geçiyor

27 Nisan 2010 09:27 tsi
Obama da evanjelist tezgâhından geçiyor Obama, Bush'u dindar yapmış evanjelist vaiz Graham'la görüştü. Oğul Graham ise en son İsa'nın Müslümanların günahları için öldüğünü söylemişti

ABD’de George W. Bush’un evanjelistlikle iç içe geçmiş başkanlığından sonra İslam âlemine barış mesajları verip görece laik görüntü çizen halefi Barack Obama da, 91 yaşındaki evanjelist papaz Billy Graham’ın tezgâhından geçti.

Önceki gün Graham’ı Kuzey Carolina’daki evinde ziyaret eden Obama, ilkin 1950’de Harry Truman tarafından Oval Ofis’te ağırlanmış vaizlik âleminin ‘süperstarının’ ruhani danışmanlık yaptığı 12. ABD Başkanı konumuna geldi.

İslam’a ‘şer’ dini demişti
Obama, Graham’ı “Ülkemiz için gerçek bir hazine... Benimle görüşmeye zaman ayırdığı için olağanüstü memnun oldum” diye taltif ederken, vaizin İslam’la ilgili tartışmalı sözler sarf etmiş oğlu Franklin’le de görüştü. Franklin Graham, 2001’de İslam’ı ‘şer’ diye nitelemiş, yakın zamanda da İslam’ı saldırgan bulduğunu, Müslümanların İsa’nın onların günahları için öldüğünü bilmelerini istediğini söylemişti. Bunun üzerine Pentagon’da ayin düzenlemesi programı iptal olmuştu. Oğul Graham, Obama ile Pentagon meselesini konuştuklarını, ABD Başkanı’na bazı eylemcilerin planlı programlı biçimde ordudan tüm dinsel faaliyetleri çıkartmak istediğine dair uyarıda bulunduğunu, federal bir yargıcın ulusal dua gününü anayasaya aykırı ilan eden kararına karşı temyize gitmesi içinse teşekkür ettiğini aktardı. Babasının eski başkan Richard Nixon ile görüşme kayıtlarıysa Yahudi lobisinin tepkisini çekmişti.

Billy Graham, 30 dakika görüşüp birlikte dua ettiği Obama’ya kendisi ve eşi Michelle için iki İncil hediye etti. İkilinin Chicago kökenleri ve golften de söz ettiği sohbetle ilgili oğul Graham şunları aktardı: “Çok samimi, çok hoştu. Başkan giderken babam için, babam da başkan için dua etti. Babamın duası tanrının kararlarında Obama’ya bilgelik vermesi içindi, Obama ise tanrıya babamın hayatı için teşekkür etti. Önceki başkanlar gibi Obama da başkanlığın ne kadar yalnızlaştırıcı, ne kadar çok şey talep edici, acizleştirici bir görev olduğuna dair içini döktü. Bununla baş edebilmenin tek yolu ruhani köklere inmek.”

2008’de görüşememişti
Oğlu, Obama ile görüşmek için Graham’in pek çok hastalığıyla baş edip eski gücünde gözüktüğünü ekledi. Obama 2008’de Graham ile görüşmeyi planlasa da vaizin ağır hastalığı engel olmuştu. Grahamlar radyo-televizyon yayımları dahil 2.2 milyar insana sesleniyor.

Radikal



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs