En Sıcak Konular

Van Gölü canavarı yine göründü iddiası

0 0 0000 00:00 tsi
VAN Gölü'nde yaşadığına inanılan ancak bugüne kadar görüntülenemeyen canavarın bir kez daha görüldüğü iddia edildi.

Van-Tatvan seferini yapan Orhan Atliman fisimli feribotun kaptanı ve personeli, Van Gölü içinde büyük bir cismin çok hızlı bir şekilde kendilerine doğru geldiğini ve çok heyecanlandıklarını öne sürdüler. Kaptan Nejdet Acar, balinaya benzettiği yaratığı cep telefonu ile görüntülemeye çalışmasına rağmen başarılı olamadığını söyledi.

Tatvan'dan Van'a gelen Orhan Atliman isimli feribotun kaptan ve personeli, saat 12.30 sıralarında Tatvan açıklarındaki Zin Burnu Mevkii'nde büyük bir cismin suyu yararak kendilerine doğru geldiğini farketti. Çok hızlı bir şekilde hareket eden yaratığı daha iyi görebilmek için güverteye çıkan feribotun kaptanları Nejdet Acar ve Maşallah Baldır, feribottaki personeli de yanlarına çağırdı. Yaratığı daha iyi görebilmek için dürbünle göle bakan Kaptan Nejdet Acar, gördüğü manzara karşısında heyecanlandığını söyledi.

HIZI BİZİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Gördükleri yaratığın yaptığı hızı ve su yüzeyinde bıraktığı izin kendilerini dehşete düşürdüğünü belirten Acar, “Yaklaşık 2 mil uzaklığımızda, üzerimize hızını anlatamayacağım bir cismin geldiğini fark ettik. Başta bunun bir hız teknesi olduğunu düşündük. Dürbünle cismi incelemeye başladım. Sırtı siyah alt tarafı ise beyazdı. Balinaya benziyor ve 4-5 metre uzunluğundaydı. Tamamı su yüzeyine çıkmadığı için ne olduğunu anlayamadık. Dalıp, çıktığında tekne büyüklüğünde dalga yaratıyordu. Hızı bizi dehşete düşürdü” dedi.

HEYECANDAN GÖRÜNTÜ ÇEKMEYİ UNUTTULAR

Kendilerine doğru hızla gelen yaratığı gören kaptanlar ve personel, o anki heyecan içinde görüntü çekmeyi düşünemedi. Üzerlerindeki şoku attıktan sonra telefonuna sarılan ikinci kaptan Maşallah Baldır, cep telefonu ile görüntü kaydetmek istediyse de sadece yaratığı gördükleri bölgeyi kaydedebildi. Acar, “Yanımızda bulunan cep telefonlarıyla görüntüyü kaydetmeye çalışsak da güneşin dik ışıklarından dolayı net bir görüntü alamadık. Daha sonra sulara gömülerek kayboldu. Ben tek başıma bunu görseydim, açıklamazdım. Çünkü bu konuda çok spekülasyonlar var. Gölde canavar olduğu iddialarına inanmıyordum, ancak şimdi bilim adamlarının gölde geniş çaplı bir araştırma yapmaları gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,427 µs