En Sıcak Konular

Düşen uçaktaki ölenlerin kimlikleri belirlendi

24 Nisan 2010 15:52 tsi
Rusya'nın Smolensk kentine inişi sırasında 10 Nisan'da düşen Polonya Cumhurbaşkanlığına ait Tu-154 model uçakta hayatını kaybeden tüm yolcuların DNA testleri tamamlandı ve kimlikleri tespit edildi.

Moskova'da kimlikleri belirlenen son 21 yolcunun cesedi de Polonya'ya gönderildi. Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 kişinin hayatını kaybettiği kazada, uçağın düşüş nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov, son iki hafta içinde yoğun bir çalışma ortaya konduğunu ve uçak kazası kurbanlarının kimliklerinin tespit edildiğini söyledi. Polonya Savunma Bakanı Bogdan Kliç'le birlikte Moskova'da incelemelerde bulunan İvanov, uçak kazasının nedenlerinin belirlenmesi için gereken her şeyin yapıldığını ifade etti.

Uzmanlar uçağın düşüş nedeni ile ilgili teknik arıza olmadığını açıklarken, gözler pilotaj hatası üzerine yoğunlaşıyor. Yoğun sis nedeni ile kulenin başka bir hava limanına yönlendirmesini dikkate almayan pilotun, inmek için ısrarcı olması kazanın gerekçesi olarak açıklanıyor. Kaza sonrası bulunan kara kutularla ilgili çalışmalar ise henüz tamamlanmadı. İvanov açıklamasında kara kutunun deşifresinin bir kısım spekülasyonları da ortadan kaldıracağını söyledi.

Kliç de uzmanlardan bir an önce kaza nedeninin açıklanması için çalışmalarını hızlandırmalarını isteyerek, "Rusya ve Polonya hükümetlerinin en önemli görevi bu trajedinin sebeplerini ortaya çıkarmak. Bu ortak sorumluluğumuz. Çalışmalarımızı hızlandırmalıyız." Dedi.

Polonya Başsavcısı Andrzej Seremet Rusya'dan diğer gerekli bilgiler de alınıncaya kadar kara kutunun açıklanmasının erteleneceğini belirtmişti. Kara kutu ile ilgili bilgilerin iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Son günlerde internet ortamında yer alan bir kısım görüntülerin ise spekülasyon amaçlı üretildiği kaydediliyor. Sadece silah patlamaları ve küfürlerin yer aldığı olay sonrası görüntülerde, bir kısım siyah elbiseler içindeki insanların uçak kazasından yaralı kurtulanları öldürdükleri iddia ediliyordu.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs