En Sıcak Konular

Şehit polis Akcan, İslahiye'de toprağa verildi

23 Nisan 2010 20:16 tsi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis otosuna düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Ömer Akcan'ın cenazesi, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toprağa verildi.

Şehit polis memuru Akcan'ın cenazesi, Mardin'den helikopterle İslahiye'ye getirildi. Yetkililerce karşılanan cenaze, konvoyla polis memuru Akcan'ın akrabalarının evinin önüne götürüldü.

Taziye çadırı kurulan evin önündeki kalabalık nedeniyle Ömer Akcan'ın cenazesi, araçtan çıkarılmadan törenin düzenleneceği Merkez Derviş Paşa Camisi'ne getirildi.

Bu sırada vatandaşlar Türk bayrakları açtı, çeşitli sloganlar atarak terörü lanetledi.

Camideki törene katılan Ömer Akcan'ın eşi Fatma Akcan, babası Mustafa Akcan ile yakınları, ayakta durmakta zorlandıkları için töreni sandalyede oturarak takip etti.

Şehit Ömer Akcan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından konvoyla götürüldüğü İslahiye Şehitliği'nde toprağa verildi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, mezarlıktaki törende, şehit polis memurunun babası Mustafa Akcan'a, şehitlik beratı ve Türk bayrağı verdi.

Şehit polis memurunun mezarlıkta baygınlık geçiren eşi Fatma Akcan, buradan uzaklaştırıldı. Anne Meliha Akcan'ın rahatsızlığı dolayısıyla törene katılamadığı bildirildi.

Törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Terörle Mücadele Daire Başkanı Yüksel Babal, Özel Hareket Daire Başkanı Cemil Cahit Yurtsever, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-VALİ, TAZİYE ÇADIRINA GELDİ-

Bu arada, tören öncesinde Vali Süleyman Kamçı, şehit polis memurunun yakınlarının taziyeleri kabul ettiği çadıra geldi.

Şehit polis memuru Akcan'ın amcası Ahmet Akcan ve bazı yakınları, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı sonrasında güvenlik güçlerine yönelik saldırıların arttığını öne sürdü.

Kızıltepe ilçesinde dün meydana gelen terörist saldırıda, polis memurları Ömer Akcan ve Sadettin Özdemir yaralanmış, Akcan kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen şehit olmuştu.



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,269 µs