En Sıcak Konular

Felaketi kahraman polis önledi

23 Nisan 2010 15:45 tsi
Felaketi kahraman polis önledi Tunceli'nin Hozat ilçesinde park halinde bulunan polis freni boşalan panzeri durdurmak isterken ağır yaralanan polis memuru Mehmet Göktürk'ün, 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğu kurtardıktan sonra panzerin altında kaldığı ortaya çıktı.

23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları sonrasında dağılan kalabalığın arasına dalan polis panzeri eşi ilçede polis memuru olarak görev yapan Songul Göktürk'ün hayatını kaybetmesine, polis memuru Mehmet Göktürk'ün ise yaralanmasına sebep oldu. Yaralı polis memuru Mehmet Göktürk Hozat Devlet Hastanesi 'ndeki ilk tedavisinin ardından askeri helikopter ile Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Panzerin duvara çarparak durması olası bir faciayı önledi.

Tunceli'nin Hozat İlçe Belediye Başkanı Cevdet Konak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerin sona erdiği sırada, Hozat Öğretmenevi önünde güvenlik amaçlı bekletilen panzerin freninin boşalması sonucu tören alanına girdiğini belirtti.

Bu sırada, olayı fark eden polis memuru Mehmet Göktürk'ün panzerin önünde bulunan 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğu son anda kurtardığını belirten Konak, ''Polis memurumuz 5 çocuğu kurtardıktan sonra, eşini de kurtarmaya çalışırken ikisi birlikte panzerin altında kaldı. Songül Göktürk, olay yerinde yaşamını yitirdi. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memurumuz Mehmet Göktürk'ün de hayati tehlikeyi atlattığını öğrendik'' diye konuştu.

Konak, ilçede daha önce de polis panzerlerinden dolayı ölümlü kazaların meydana geldiğini belirterek, yetkililerin bu tür kazaların meydana gelmemesi için dikkatli önlemler almaları gerektiğini kaydetti.

Bu arada, polis panzerinin altında kalarak yaşamını yitiren Songül Göktürk'ün cenazesinin bugün memleketi Elazığ'a gönderileceği öğrenildi.

POLİSİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Alınan bilgiye göre, Hozat Öğretmenevi'nin önünde güvenlik amaçlı bekletilen polis panzerinin, freninin boşalması sonucu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'nde töreni alanına girmesi nedeniyle yaralanan polis memuru Mehmet Göktürk, helikopterle Elazığ'a getirildi.

FÜ Hastanesi'ne getirildiğinde bilinci açık olan Göktürk, burada ameliyat edildi. Ameliyattan çıkan Göktürk'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Göktürk ve eşi Songül Göktürk'ün Elazığ'daki yakınları da hastane önüne geldi. Doktorlardan bilgi alan Göktürk'ün yakınlarının hastane önünde endişeli bekleyişleri sürüyor. Göktürk çiftinin yakınları hastane önünde göz yaşlarını tutamadı.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs