En Sıcak Konular

Türkiye'den Filistin polisine destek

23 Nisan 2010 12:34 tsi
Filistin polisi, bugüne kadar kendilerine birçok alanda eğitim veren Türk polislerinin yolundan giderek "Yunus Birliği" kurmaya hazırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın (TİKA) ortak projesi çerçevesinde Filistinli polislerin eğitimine katkıda bulunan Türkiye, bugüne kadar 120 Filistinli polise motosikletli polis birimi "yunus" eğitimi verdi.

Filistin topraklarındaki motosikletli polis eğitim kurslarının sonuncusu, Batı Şeria'daki Eriha kentinde bulunan polis eğitim merkezinde tamamlandı.

Batman Emniyet Müdürlüğü'nden Yalçın Çınar, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden Mehmet Karataş ve Rize Emniyet Müdürlüğü'nden Ahmet Yüksel Kınay'ın bir ay süreyle kurs verdiği Filistinli 31 polis, kurslarını başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Kursiyerlerin sertifika törenine Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Asayiş Daire Başkanlığından Taşkın Erdin ile Adil Çetin de katıldı.

Erdin, sertifika töreninde yaptığı açıklamada, bunun Filistin topraklarında düzenledikleri dördüncü motosikletli eğitim kursu olduğunu, bugüne kadar yetiştirdikleri Filistinli polislerden 11'ini önümüzdeki günlerde İstanbul'da eğitime tabi tutacaklarını belirtti.

Taşkın Erdin, eğitimci olarak yetiştirilecek Filistin polislerinin de, bundan sonra kendi polislerine eğitim vereceklerini söyledi.

Törene katılan Filistin Polis Akademisi Başkanı Sahir El Sabbah da, AA muhabirine, Türkiye ile işbirliğinin çok eskilere dayandığını, bu işbirliğinin son iki yıldır çok daha geniş ve farklı alanlara yaygınlaştığını söyledi.

Türk polisinin verdiği eğitimlerden çok yararlandıklarını belirten El Sabbah, "Biz de bünyemizde, yine Yunus adıyla bir birlik kurmayı düşünüyoruz. Ama bunun için belli imkanlar gerekiyor. Bu imkanlara kavuştuğumuzda Yunus birliğimiz de görevinin başında olur" dedi.

Filistin Polisi Eğitim Daire Başkan Yardımcısı Abdülhekim Eburrub ise Türk hükümetine, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Filistin polisine verdikleri yardım ve destekler için teşekkür etti. "Eğitime çok önem veriyoruz. Kaliteli bir Filistin polisi yetiştirmeye çalışıyoruz" diyen Eburrub, motosiklet eğitimi alan 120 polisin yanı sıra, Türk polislerinin çeşitli alanlarda 700 dolayında Filistin polisinin eğitimine de katkıda bulunduğunu söyledi.

Filistinli kursiyerlerden İsmail Tmeyzi de, her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceklerini kanıtlamak istediklerini ifade ederek, Türk hükümetine ve kendilerine eğitim veren Türk meslektaşlarına teşekkürlerini iletti.

Törene katılan TİKA İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Ramallah Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya, Türkiye olarak Filistin polisine yardım ve desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Filistin İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'den üniforma ve ekipman istediğini, bu talepleri değerlendirdiklerini kaydeden Çetinkaya, talepler arasında 24 motosiklet bulunduğunu belirtti. Çetinkaya, Türkiye'nin daha önce Filistin polisine 25 bin adet üniforma desteği sağladığını hatırlattı.

Törende, eğitim gören Filistinli polisler bir de gösteri yaptı. Motosikletli polisler, gösterilerinin sonunda Filistin ve Türkiye bayraklarını açarak tur attı.

Türk polislerinin yetiştirdiği 120 dolayında Filistinli "Yunus"tan 24'ü, 2009 yılı başında Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen motosikletli eğitim kursuna katılmışlardı.

Filistinli polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, halihazırda emniyet hizmetleriyle ilgili 8 bin dolayında Filistinli polis bulunuyor. Ayrıca, 1500 dolayında da özel harekat polisi görev yapıyor.
 
aa




Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs