En Sıcak Konular

Kazakistan ile Güney Kore arasında bir dizi anlaşma imzalandı

23 Nisan 2010 11:26 tsi
G.Kore'ye iki günlük resmi ziyarette bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile bir dizi anlaşmaya imza attı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Dairesi, Nazarbayev'in G:Kore gezisinde ikili işbirliğini geliştirilmesi maksadıyla; tarım, petrol, gaz, kimya, nükleer enerji, uranyum , madencilik, sanayi ve makine mühendisliği alanlarında bir dizi anlaşma imzalandığını duyurdu. Buna göre Kazakistan Güney Kore'ye 2 milyon ton buğday ihraç edecek.

G.Kore'ye yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde Nursultan Nazarbayev, G.Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak tarafından Chongvade Sarayı'nda askeri törenle karşılandı. İki devlet başkanı daha sonra baş başa görüştü. Heyetler arası görüşmelerden sonra iki ülke cumhurbaşkanının iştirak ettiği anlaşmaların imza töreni yapıldı. İmza töreninde konuşan Nazarbayev, Koreli iş adamlarını Kazakistan 2020 Kalkınma Programı'nda aktif rol almaya davet etti. Ayrıca Nazarbayev, Kazakistan ve G.Kore arasında uzay araştırmaları, ulaşım, telekomünikasyon ve sağlık alanlarında işbirliğinin giderek arttığını söyledi. Nazarbayev, G.Kore ve Kazakistan'ın bölgede Nükleer Silahsızlanmada kilit rol oynadığını vurguladı.

Nazarbayev, Hazar Denizi kıyısı altyapı inşaatlarına G.Kore şirketlerinin katılacağını söyledi. G.Kore'nin talebi üzerine başkent Astana'da yaptırılacak elçilik binası için arsa tahsis edileceğini belirten Nazarbayev, iki ülke arasındaki bağların hem kültürel hemde ekonomik olarak daha güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Kazakistan lideri Nazarbayev, G.Kore Başbakanı CH.U. Chang ile de bir araya geldi.Görüşmede iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmesi ve yeni işbirliği konuları ele alındı. Nazarbayev, G.Kore'nin önde gelen şirket yöneticileri ile de ayrı ayrı görüştü ve Kazakistan'a yatırım yapmaya davet etti.Kazakistan'da 100 binden fazla Koreli yaşıyor.

cihan



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs