''gizli'' uyarı | " /> ''gizli'' uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Polisi alarma geçiren ''gizli'' uyarı

23 Nisan 2010 09:12 tsi
Polisi alarma geçiren ''gizli'' uyarı DHKP-C terör örgütünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlara İstanbul'da taşlı saldırı planlandığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin 'gizli' koduyla uyardığı İstanbul polisi alarma geçti...

Anayasa değişiklik paketi görüşmeleri öncesi kapatılan DTP'nin eski lideri Ahmet Türk ile Enerji Bakanı Taner Yıldız'a düzenlenen yumruklu provokasyonların ardından DHKP-C terör örgütünün de kaos ortamı oluşturmak için harekete geçtiği belirlendi. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, gerçekleştirilen operasyonlar büyük kan kaybeden yasa dışı DHKP-C örgütünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanları hedef alan saldırı hazırlığında olduğu yönünde önemli istihbari bilgilere ulaştı.

İSTANBUL POLİSİNE ‘GİZLİ’ UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü, nisan ayı başında İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne 'gizli' bir yazı göndererek olası taşlı provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını istedi. İstihbarat raporunda, DHKP-C örgütünün İstanbul'da bulundukları sırada Başbakan Erdoğan ve bakanlara dönük taşlı ve sopalı saldırı düzenleyecek ekipler oluşturmak için hazırlık yaptığı ifade edildi.

SEMPATİZANLAR KULLANILACAK

Hükümet üyelerini hedef alacak saldırıların örgüt sempatizanlarınca gerçekleştirileceği tespit edildi. Söz konusu provokasyon eyleminin protesto gösterisi kılıfında yapılacağı saptandı. İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bakanlar ile üst düzey bürokratların İstanbul'da katılacağı programlarda zafiyet yaşanmaması için olağanüstü güvenlik önlemleri planladı.

KLAVYELERİ BİLE DEĞİŞTİRDİLER

Başbakan ve bakanlara taşlı provokasyona hazırlanan DHKP-C'nin polis operasyonlarına karşı tedbir olarak haberleşme sisteminde değişikliğe gittiği ortaya çıktı. İstihbarat raporuna göre örgüt haberleşme güvenliği kapsamında 'Windows' işletim sistemi ile Q tipi klavye kullanımını yasakladı. Örgüt üyelerine, F tipi klavye kullanmaları ve 'Mac OS X' işletim sistemine geçmeleri talimatı verildi.

bugün



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs