En Sıcak Konular

Türk anneyle oğlu ABD'de dolandırıcılıkla suçlanıyor

0 0 0000 00:00 tsi
ABD'de Türk vatandaşı anneyle oğlu, zengin bir Türk ailesinden geldikleri izlenimi vererek dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.

Amerikan Associated Press ajansının haberine göre, Connecticut eyaletinde New Haven'daki davada Amerikalı savcılar, 52 yaşındaki Ayferafet Yalıncak'ın, 22 yaşındaki oğlu Hakan Yalıncak'ı da dolandırıcılığa ortak ettiği belirtildi. Haberde, Ayferafet Yalıncak'ın, geçen yıl yolsuzluk yaptığı suçlamalarını kabul ettiği ve 5 ila 6.5 yıl arasında hapsi istenen oğlu Hakan Yalıncak'ı da kendisinin yönlendirdiğini itiraf ettiği kaydedildi.

Hakan Yalıncak'ın durumuna ilişkin kararın 27 martta verileceği belirtildi. Amerikalı savcılara göre Ayferafet Yalıncak, kendisini çok zengin bir Türk ailesinin başındaymış gibi göstererek yatırımcılardan para aldı ve bu parayı 56 bin dolarlık bir Mercedes ve 51 bin dolarlık bir elmas yüzük almakta kullandı.

AP'nin haberinde, Ayferafet Yalıncak'ın oğlu Hakan'ınsa bütün dünyada sahte çek vermek ve Kuveytli bir finansör için anlaşmalarda aracılık yaparak yatırımcıların 3.9 milyon dolar kaybetmesine yol açmakla suçlandığı kaydedildi.
Ayferafet Yalıncak'ın, geçen yıl federal yargıca suçunu itiraf ederken, yatırımcılarla toplantılara katıldığı ve oğlunun kendisini, yatırım yapmaya hazırlanan zengin bir Türk ailesinin üyesi olarak tanıtmasına izin verdiği de belirtildi.
Savcılar, Hakan Yalıncak'ın, tek başına yatırımcıları ikna etmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle annesinin varlığını kullanarak yatırımcıların güvenini kazandığını kaydettiler.

Habere göre, Yalıncaklar aynı zamanda yatırımcıların parasının 1.25 milyon dolarını, Hakan Yalıncak'ın öğrenci olduğu New York Üniversitesine bağışladı. Yalıncaklar, “potansiyel yatırımcıları” çekmek için, yapmış oldukları bağışla ilgili bir basın açıklamasını da kullandı.

AP'nin haberine göre, anneyle oğul Yalıncaklar dolandırıcılık suçundan sınır dışı edilebilir.



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs