En Sıcak Konular

BBC'nin Gazze muhabiri kayıp

0 0 0000 00:00 tsi
BBC'nin Gazze muhabiri kayıp Gazze Şeridi'nde en son kaçırılan gazeteci BBC'nin deneyimli muhabiri Alan Johnston oldu. FIJ ve RSF kaçırılmasıyla ilgili çok az bilgi bulunan Johnston'un serbest bırakılmasını istiyorlar. RSF, "Bugüne kadar 14 haberciyi kaçıranlar cezasız kaldı" de

Britanya Yayın Kuruluşu BBC'nin deneyimli muhabiri Alan Johnston, Gazze Şeridi'ndeki bürosundan araçla evine giderken dün (12 Mart) kaçırıldı.
 
BBC kuruluş, muhabirlerinin kayıplara karışmasını kaygıyla karşılarken Filistinli yetkililer muhabirin kaçırıldığını düşünüyor.

RSF: 14 gazeteci kaçırıldı, yaptırımı olmadı

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) da muhabirin kaçırıldığına dair açıklamalar yaptılar.

2005 yılından beri 14 yabancı gazetecinin Gazze Şeridi'nde alıkonduğunu ve bunların kaçıranların hiçbir yaptırımla karşılaşmadıklarını hatırlatan RSF, "Birkaç yıldır Gazze Şeridi'nde yaşayan ve çalışan Johnston'un derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Benzer bir açıklama yapan FIJ Genel Seketeri Aidan White da "Johnston'un nerede olduğunu her kim biliyorsa güvenliğini sağlamalı. Onu bir grup kaçırdıysa vakit geçirmeden salıvermelidir" diye konuştu.

BBC: Johnston'la temas kuramıyoruz, endişeliyiz

BBC'den yapılan açıklamada üç yıldır Gazze Şeridi'nde görevli bulunan tecrübeli muhabirleri Alan Johnston'la temas kurulamadığı ve muhabirin güvenliğinden endişe duyulduğu söylendi. Johnston'un son üç yıldır devamlı Gazze'de bulunan tek batılı gazeteci olduğu bildirildi.

BBC'nin Kudüs'teki muhabiri Tim Franks, meslektaşının başına gelenler konusunda henüz çok az şey bilindiğini söylüyor.

Edinilen bilgilere göre, dün öğleden sonra bürosundan çıkan ve aracına binen Alan Johnston evine gitmek üzere yola çıkıyor. Bundan kısa bir süre sonra BBC muhabirinin arabası yol kenarında terk edilmiş halde bulundu.

Filistin polisi bu sırada yakınlarda dört silahlı kişinin görüldüğünü belirtti. Gazetecinin kaçırılmadan önce kiralık olduğu belirtilen aracının içerisine kartvizitini bıraktığı ifade edildi. Olay ardından Filistin güvenlik güçleri Gazze'de kontrol noktaları kurdu.
Ortadoğu'nun bu sorunlu bölgelerinden biri hakkında derin bilgisi bulunan BBC muhabirinin kayıplara karışmasıyla ilgili Filistinli İçişleri Bakanı Sayid Sayyam, ''Bu bir adi suçtur'' açıklaması yaptı.

En fazla "Fox News" ekibi rehin tutuldu

Son bir yıl içerisinde Gazze Şeridi'nde yabancıları hedef alan bir dizi insan kaçırma eylemi yaşandı. Bu olayların hepsinde rehineler genellikle bir gün içerisinde zarar verilmeden serbest bırakıldı.

En uzun süreli kaçırma olayı iki hafta rehin tutulan ABD merkezli "Fox News" televizyonu çalışanlarının başına geldi. Gazze Şeridi'ndeki adam kaçırma olaylarını gerçekleştirenler, genellikle yerel yöneticilerle pazarlık amaçlı muhtelif gerekçeler dile getiriyor.

1 Ocak'ta da, Agence France Presse (AFP) Ajansı'nın Perulu foto-muhabiri Jaime Razuri kaçırılmış, bir hafta sonra serbest bırakılmıştı.

Bia Gazze



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs