En Sıcak Konular

Bartholomeos Plassnik ile görüştü

0 0 0000 00:00 tsi
Avusturya Katolik klisesisinin konuğu olarak Viyana'da temaslarda bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, bugün Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile görüştü.

Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini de gündeme getiren Plassnik, ülkesinin, Türkiye'yi ve Türk toplumunu Avrupa değer ve standartlarına ihtiyatlı bir şekilde yakınlaştırmak için çaba sarf ettiğini" söyledi.

"Türk hükümetinin, reform sürecini gerçekleştirmeyi taahhüt etmesi ve bu süreci istikrarlı bir şekilde sürdürmesi, Türkiye'de yaşayan insanların çıkarınadır" diyen Plassnik, şunları kaydetti:

"Biz Avrupa değerlerini kabul etmeyi taahhüt eden ve insan haklarına saygı duyan bir Türkiye istiyoruz. Ancak, şu sıralar siyasi kriterlerin yerine getirilmesinde büyük eksikliklerin olduğu gözden kaçmıyor."

Türkiye'de "dini azınlıkların durumunun da arzu edilir düzeyde olmadığını" ileri süren Plassnik, "Halbuki Türkiye, Avrupa değerler sistemine uyum sağlamaya çalışan bir İslam ülkesi olma sıfatıyla dinler ve kültürler diyaloğunda özel bir sorumluluk taşıyor" dedi.

Plassnik, bu bağlamda, Patrik Bartholomeos'a, "Avusturya'nın Türkiye ile ilişkilerinde ve AB çerçevesinde, din özgürlüğü ve Türkiye'deki dini azınlıkların korunması yolundaki çabalarını sürdüreceği yolunda güvence" verdi.

PATRİK BARTHOLOMEOS'A BARIŞ ÖDÜLÜ

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, 2005 yılında Viyana'da düzenlenen "Çoğulcu dünyada İslam" konulu konferansa katılarak bir konuşma yapmasından "büyük memnunluk duyduğunu" belirten Plassnik, "Ülkesinin de eskiden beri dinler ve kültürler arasında kalıcı bir diyalog kurulması için çaba harcadığını" söyledi.

"Yan yana yaşamaktan, birlikte yaşamaya geçiş yapmalıyız" diyen Plassnik, Bartholomeos'u, "Avrupa'da çeşitli dinler arasındaki diyaloğun önemli bir teşvikçisi ve aktif yapımcısı olarak Kardinal König 2007 barış ödülünün kendisine verilmesinin özel sembolik bir anlam taşıdığını" kaydetti.

Viyana'daki tarihi St.Stefan Katedralinde bu akşam düzenlenecek törenle Kardinal König Barış ödülünü alacak olan Patrik Bartholomeos, resmi temaslarını yarın da sürdürecek.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un 16 mart cuma günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,131 µs