En Sıcak Konular

Sihrin poligonunda silahlar ateşleniyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Sihrin poligonunda silahlar ateşleniyor! Kendini eşarpla asan minik Hatice, arkasında birçok soru işareti bırakmıştı. Sonuçta müsebbip dizinin Yaralı Yürek olduğu ortaya çıktı. iyibilgi, sırası gelmişken Sihirli Annem, Selena, Acemi Cadı, Taşların Sırrı, En İyi Arkadaşım gibi sihir ve büyü dizil

Oyuncu ve araştırmacı yazar Adnan Tönel "2 yıldır, sihir dizileriyle yapılan bilinçaltı vuruşları etkisini gösteriyor, TV'nin azmettirdiği bu cinayetlerin patlama vaktidir" diyor.

Aynı zamanda "Uzaktan Kumandalı Çocuklar" kitabının da yazarı olan Tönel, "Bu sosyal bir cinayettir. Bu sihir dizilerini yayınlayan TV'lerin derhal geçici bir süre kapatılması gerekiyor" diyor.

Bilinçaltı emirleri uygulanacak!

"Çocuklara izledikleri diziler, gerçek yaşamda sihre rastlamadıkları için merak uyandırıcı ve cazip geliyor" diyen Adnan Tönel tespitlerini şöyle sürdürüyor:  "Operasyon iki yıl önce başladı. Bu dizilerle iki yıldır maksatlı olarak çocuğun bilinçaltına mesaj gönderiliyor. Çocuğun bilişsel duygusal gelişimi, algıladığını oyun vasıtasıyla uygulayarak gelişir. Fakat çocuklar, bu dizilerde gördüklerini oyun gibi uygulayınca, hayatları tehlikeye giriyor. TV'lerdeki özdenetimsizlik çileden çıkarıcı boyutlarda. Dizi ve reklam hazırlayanlar da bu suçu paylaşıyor. O dizilerde oynayan çocukların psikolojisi ise feci! 10 yıl sonra hayatları felç olacak"

Sihri yapamayan çocuk beceriksizlik kompleksine düşüyor

Sihir dizilerinin bir başka zararına temas eden Adnan Tönel, "4- 12 yaş grubu dizilerde sihre dayandırılan becerileri gerçekleştiremeyince güçsüzlük ve beceriksizlik hissediyor, kendilerini suçluyorlar. Başarısızlıktan dolayı düştükleri anlam boşluğunun ayırdına varıp ailesiyle paylaşamayan çocuklar, çiçeklere, hayvanlara ve arkadaşlarına zarar veriyor. Bu dizileri planlı bir şekilde sunanlar toplumsal dezenformasyon için, yanlış modelleri dayatıyor çocuklara… Yarattıkları ise 'uzaktan kumandalı çocuklar' oluyor.

“Sihir, büyü sorun çözmez, çaba göstermek gerekir”

Pedagog Dr. Melda Alantar ise konuyla ilgili şunları söylüyor:
“Çocuklar 2-6 yaşlarda sihirli düşünce ve oyunlarla ilgilenirler. Hayal güçlerini kullanarak, eğlenceli zaman geçirirler. Altı-dokuz yaş döneminde ise sihir, düşünce ve dileklerle zorlukları alt edebileceklerini düşünürler. Mantıksal düşünme 11 yaştan sonra başlar. Bu dönemde soyut düşünür, genellemeler yaparlar. Sihir, büyü gibi temaların sıklıkla yer aldığı dizileri çok yoğun olarak izleyen çocuklar karşılaştıkları zorlukların dış güçlerden kaynaklandığını ve bunları değiştirmenin mümkün olmadığını düşünebilirler.

Çocuk ve gençlere karşılaştıkları engelleri ancak sihir, büyü gibi doğaüstü olaylarla aşabilecekleri iletisi vermek uygun değildir. Sorun çözmek için çaba göstermek, fikir üretmek, seçenekler oluşturmak, iletişim becerilerini geliştirmek, doğru kişilerden yardım almak gibi yaklaşımlar desteklenmelidir. Her şeyden önemlisi insanın kendi gücüne inanması gerektiği vurgulanmalıdır.

Yapımcıların çocuklara yönelik programlar hazırlarken özellikle çocukların gelişim aşamaları ve bu dönemlerin genel özellikleri hakkında pedagojik danışmanlık almaları önemlidir.”

www.iyibilgi.com



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs