En Sıcak Konular

Zemin kaygan: Ödül gidebilir...

0 0 0000 00:00 tsi
Zemin kaygan: Ödül gidebilir... "Buzda Dans" adlı yarışmayı kazanarak altın paten ve 100 bin YTL ödül kazanan oyuncu Zeynep Tokuş için artık zemin daha da kaygan. Tokuş'un ödüllerine ihtiyati tedbir istendi. Sebebine gelince...

Tokuş'un 2003 yılında yaptığı trafik kazasında yaralanan ve maddi zarara uğradığı için toplam 8 bin YTL maddi ve manevi tazminat davası açan Saadet Partisi Şile İlçe Başkanı Ömer Yılmaz'ın avukatı, Tokuş'un Buzda Dans yarışmasında kazandığı Altın Paten ve 100 bin YTL para ödülüne ihtiyati tedbir konulmasını mahkemeden talep etti.

İstanbul Adliyesi 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya, davacı Ömer Yılmaz'ın avukatı Zeki Bulgan katılırken, davalı Zeynep Tokuş ve vekili Avukat Ömer Aybek katılmadı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda Zeynep Tokuş'un kazada 8'de 8 hatalı olduğu belirtildi. Davaya katılan Saadet Partisi Şile İlçe Başkanı Ömer Yılmaz'ın vekili Avukat Zeki Bulgan, Zeynep Tokuş'un yapılan polis araştırmasında herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiği için, dava sonunda zararlarının karşılanabilmesi için Tokuş'un özel bir kanalda yayınlanan "Buzda Dans" isimli yarışmada kazandığı altın paten ve 100 bin YTL para ödülüne ihtiyati tedbir istedi. Davacı tarafın mahkemeye sunduğu dilekçede, "Davalı Zeynep Tokuş'un bankalarda parasının olduğunu tahmin ediyoruz. Yine davalı Zeynep Tokuş'un Show TV televizyonunun düzenlemiş olduğu "Buzda Dans" isimli yarışma programında 100 bin YTL, para ödülü ve Altın Paten kazandığı beyan edilmekte olup bu ödüller üzerine tedbir konulmasını talep ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Polis araştırmasında davalının hiçbir gelirinin ve malvarlığının olmadığını ortaya çıktığı belirtilen dilekçede, davalı Zeynep Tokuş'un nakit varlığı üzerine tedbir konulması için bankalar ve Show TV televizyonu ile temasa geçilerek 100 bin YTL'lik para ödülüne, uygun görülmezse Tokuş'un yarışmada kazandığı Altın Paten'e tedbir konulması istendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan davacı Ömer Yılmaz'ın avukatı Zeki Bulgan, müvekkilinin ifadesine göre Tokuş'un kaza sonrası masraflarını karşılayacağını söyleyerek şikayetçi olmasını istemediğini, daha sonra ise müvekkili Ömer Yılmaz'ın hiçbir telefonuna çıkmadığını söyledi.

2004 yılında açılan dava ile Tokuş'dan 6 bin YTL maddi, 2 bin YTL ise manevi olmak üzere 8 bin YTL'lik tazminat davası açtıklarını belirten avukat Bulgan, polis araştırmasında Tokuş'un hiçbir gelirinin olmadığı ortaya çıktığını dile getirdi. Bulgan, Tokuş'un özel bir televizyon kanalındaki yarışmadan 100 bin YTL ve altın paten kazandığını öğrendiklerini ve mahkemeyi kazandıklarında tazminat taleplerinin karşılanabilmesi için bu ödüllere ihtiyati tedbir konulmasını talep ettiklerini ifade etti.

13 Kasım 2003 tarihinde meydana gelen olayda, Zeynep Tokuş idaresindeki 34 TF 2443 plakalı otomobil hatalı sollama yaparak Ömer Yılmaz idaresindeki 34 KLE 30 plakalı araç ile çarpışmıştı. Kazada Saadet Partisi Şile İlçe Başkanı olduğu belirtilen Ömer Yılmaz yaralanırken, tarafların anlaşması sonucunda adli işlem başlatılmamıştı. Ömer Yılmaz, Tokuş'un zararını karşılayacağını söylemesine rağmen, herhangi bir yardımda bulunmadığı iddiasıyla 2004 yılında İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.
 
Zaman



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,537 µs